19 Ιουλ 2017

Απεργία αύριο Πέμπτη στον επισιτισμό – τουρισμό

       


Τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Επισιτισμού – Τουρισμού, με πολύμορφες παρεμβάσεις, εξορμήσεις και περιοδείες, για την επιτυχία της αυριανής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου.
Οι αγωνιστικές διεκδικήσεις
Τα αιτήματα αιχμής της επικείμενης απεργιακής μάχης είναι τα εξής:
 • Η Συλλογική Σύμβαση να εφαρμόζεται υποχρεωτικά παντού (από τα περίπου 10.000 ξενοδοχεία μόλις τα 90 την εφαρμόζουν).
 • Αξιοπρεπείς μισθοί που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα σε κάθε μαγαζί (μικρό ή μεγάλο).
 • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας (πάνω από το 80% των εργαζομένων του κλάδου είναι εποχικοί).
 • Να εφαρμοστεί το 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο.
 • Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
 • Κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος και απλήρωτος.
 • Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά συνεργεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.
 • Καμία απόλυση. Κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν με θέσεις μόνιμης, αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης.
 • Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους.
 • Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε βαριές ανθυγιεινές δουλειές.
Οι αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις
– Στην Αττική, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής καλεί στην περιφρούρηση της απεργίας από νωρίς το πρωί και στη συνέχεια στην απεργιακή συγκέντρωση.
– Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά απ’ το ξενοδοχείο «Electra Palace»).
– Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων στην Κω καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων (Αρτεμισίας 2).
– Στη Ρόδο, η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί σε προσυγκέντρωση στον ΕΟΤ, στις 9 π.μ., και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Κύπρου.
– Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην Αμμουδάρα, απέναντι από το «Τεχνόπολις».
– Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Χανίων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
– Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Λασιθίου «Τάλως» καλεί στις 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.
– Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.
– Στην Πιερία, το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., μπροστά από το «Mediterranean» (παραλία Κατερίνης).
– Στην Αλεξανδρούπολη, το ΣΕΤΕΠΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 8 π.μ., στον πεζόδρομο της παραλιακής, στο ύψος του «Εγνατία».
– Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Λάρισας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
– Η Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων ν. Ιωαννίνων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στον Πλάτανο (Αβέρωφ).

– Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και σε κινητοποίηση – περιφρούρηση της απεργίας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
ΚΕΡΚΥΡΑ  10πμ ΣΑΡΟΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορεί να μην κέρδισαν το παγκόσμιο κύπελλο του ποδοσφαίρου αλλά κέρδισαν αυτό της αλητείας!

         Μπορεί οι Κροάτες να μην κέρδισαν το παγκόσμιο κύπελλο του ποδοσφαίρου, αλλά με την παρουσία τους και με τις δηλώσεις τους μ...

TOP READ