Περίγελος έχει γίνει στη Νορβηγία μια διαδικτυακή ομάδα εθνικιστών που σε μια φωτογραφία ενός άδειου λεωφορείου είδαν… γυναίκες με μπούρκα. Πιό συγκεκριμένα, ένας χρήστης της ομάδας “Fedrelandet viktigst” στο Facebook, ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει τις άδειες θέσεις ενός λεωφορείου, σημειώνοντας “τι άποψη έχει ο κόσμος γι’ αυτό;”.
Μπερδεύοντας τα άδεια καθίσματα με…. μουσουλμάνες γυναίκες, τα μέλη της οργάνωσης άρχισαν να σχολιάζουν πως η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη του “εξισλαμισμού της Νορβηγίας”.
Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη εφημερίδα The Local, η παράνοια έφτασε σε τέτοιο βαθμό ώστε ένας χρήστης να αναρωτιέται εάν οι γυναίκες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν “όπλα και εκρηκτικά” κάτω από τα ρούχα τους! “Ζούμε σε τρομακτικές εποχές” έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος σημείωσε: “Πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε το 2050, αλλά συμβαίνει ΤΩΡΑ!!”
Δεκάδες σχόλια ακροδεξιών κάτω από τη φωτογραφία με τα... άδεια καθίσματα
Δεκάδες σχόλια ακροδεξιών κάτω από τη φωτογραφία με τα… άδεια καθίσματα
Ασφαλώς, οι αντιδράσεις των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης έγιναν viral όταν άλλοι χρήστες του Facebook δημοσίευσαν εικόνες με τις απαντήσεις τους. “Τι συμβαίνει ότι μια φωτογραφία με άδεια καθίσματα λεωφορείου δημοσιεύεται σε μια απαίσια ομάδα στο Facebook και σχεδόν όλοι νομίζουν πως βλέπουν ένα σωρό μπούρκες;” σχολίαζε σκωπτικά ένας χρήστης του Facebook. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ομάδα των νορβηγών εθνικιστών στο Facebook αριθμεί περί τα 13.000 μέλη. Όπως σημειώνει το Νορβηγικό Κέντρο Ενάντια στο Ρατσισμό, η παράλογη αντίδραση των μελών της ομάδας και η ανικανότητα τους να αντιληφθούν ότι πρόκειται για άδεια καθίσματα και όχι “τρομοκράτες”, δείχνει το πόσο γρήγορα ορισμένοι άνθρωποι βγάζουν συμπεράσματα. “Ο κόσμος βλέπει αυτό που θέλει να δει και αυτό που θέλει να βλέπει είναι επικίνδυνοι μουσουλμάνοι” επισημαίνει ο νορβηγός ακτιβιστής ενάντια στο ρατσισμό Rune Berglund Steen.
Αυτό που αποδεικνύεται για πολλοστή φορά είναι πως η – επικίνδυνη- ηλιθιότητα του ρατσισμού και εθνικισμού δε γνωρίζει σύνορα. 
Πηγή: The Local.