17 Αυγ 2017

Με καθολική συμμετοχή η απεργία στα ξενοδοχεία που οφείλουν δεδουλευμένα

Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στα ξενοδοχεία που οφείλουν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, απάντησαν οι εργαζόμενοι στην τακτική της εργοδοσίας του Ομίλου Mayor να τους καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων τους και να παραβιάζει την κλαδική ΣΣΕ.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης μιλώντας στους εργαζόμενους είπε χαρακτηριστικά:
«Ο Όμιλος Mayor είναι ο μεγαλύτερος στην Κέρκυρα, έχει τις μεγαλύτερες πληρότητες, την μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας στη\ σεζόν και συνακόλουθα την μεγαλύτερη κερδοφορία.
Είναι όμιλος χωρίς οικονομικά προβλήματα και η καθυστέρηση καταβολής των μισθών αποτελεί στοιχείο της τακτικής τους για να κρατούν τους εργαζόμενους αιχμάλωτους και παράλληλα να μην αφήνουν περιθώριο για την διεκδίκηση της ορθής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ.
Η τακτική αυτή των ξενοδόχων είναι παλιά, η οποία επανέρχεται στις μέρες μας με τη στήριξη του κράτους και των θεσμών του αστικού συστήματος. Σ' αυτήν τη λογική εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία θεωρεί ότι δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή για τον εργαζόμενο η καθυστέρηση καταβολής των μισθών του. Μια απόφαση που ανετράπη στην Βουλή με τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ.
Η εργατική τάξη έχει μόνο έναν τρόπο να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μισθούς αξιοπρέπειας και έγκαιρη καταβολή τους και είναι ο δρόμος του αγώνα με τα ταξικά σωματεία της.
Σήμερα με τον αγώνας σας αποδεικνύετε στον εργοδότη ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου. Σήμερα ο εργοδότης είναι αδύναμος μπροστά σας και καταλαβαίνει ότι χωρίς εσάς δεν μπορεί να λειτουργήσει το ξενοδοχείο. Σήμερα παίρνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί να παίζει με τον κόπο και τον ιδρώτας σας και ότι είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει πλέον έγκαιρα και έγκυρα τους μισθούς».
Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια ζήτησαν να προκηρυχθούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού εκ μέρους της εργοδοσίας δεν υπήρξε καμία κίνηση για καταβολή των αποδοχών.
Έτσι, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Αυγούστου κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και συντονίζοντας τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους του «La Grotta Verde» που θα απεργήσουν την ίδια μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ