28 Νοε 2017

Φτιάχνετε οικονομία πολέμου και αυτό βγαίνει προς τα έξω

Από τον κ. Πρωθυπουργό μάθαμε ότι δεν κρύβεται, δεν εκβιάζεται, δεν ξεσκονίζει ούτε κρύβει τα δώρα που του δίνονται. Ένας κ. Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, ήταν η πηγή της πρεσβείας βάσει της οποίας ξεκίνησε αυτή η ιστορία, ο οποίος φέρεται μάλιστα να προσπαθούσε να πετύχει χαμηλότερο τίμημα, δηλαδή προσφορά λιγότερο συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο. Το όνομα του  κ. Παπαδόπουλου το έμαθε  πρόσφατα ενώ ο κ Μητσοτάκης τον ήξερε από παλιότερα. Και ΝΑΙ ήτανε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από το ΥΠΕΘΑ της Σ. Αραβίας (κατατέθηκαν και τα πρακτικά αλληλογραφίας). Επίσης  μάθαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεσκονίζει και κρύβει τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός του, τα paradise papers, τις συνομιλίες Αυγενάκη και το Ε9 που δεν έχει καταθέσει αν τον επισκεφτούν τηλεοπτικά συνεργία. (Σκούπα αν βάζει δεν μάθαμε).
Από τον κ. Καμμένο μάθαμε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιος του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Επίσης, σημείωσε ότι ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014. Στη συνέχεια μάθαμε  ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ. Επίσης δεν φοβάται τους μπράβους και τα “παραδεισένια” λεφτά της ΝΔ. Αν δεν είναι ο ορισμός του αμοραλιστή αυτή η δήλωσή του δεν ξέρω τι άλλο είναι : “Βεβαίως και δε θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες, ούτε σε κάποιους που σκοτώνουν παιδιά, αλλά σε αυτούς που βρισκόμαστε στον ίδιο άξονα. Η Σαουδική Αραβία είναι βασικός υποστηρικτής της Αιγύπτου και η Αίγυπτος είναι βασικός μας σύμμαχος στη Μεσόγειο. Η Υεμένη είναι μία παλιά ιστορία.”
Το ρεζουμέ της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη ήτανε «που είναι τα λεφτά, δηλαδή, τα 66 εκατ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να πάρει το ελληνικό δημόσιο και γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;» Και οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και  Μάκης Βορίδης να προαναγγέλλουν Ειδικό Δικαστήριο. «Ο κ. Καμμένος θα τεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται να χασκογελάει…» δήλωσε ο κ. Βορίδης. Τα λεφτά, κύριοι, τα λεφτά, για ποιον θάνατο αμάχων θα μιλάμε τώρα…
Από τον κύριο Βίτσα, ναι αυτόν που δήλωνε παλιά, πολύ παλιά, 3 χρόνια πριν, πως ήθελε να «αυτοδιαλυθεί το ΝΑΤΟ», μάθαμε ότι «Αν στα χθεσινά δημοσιεύματα για τη «μητέρα των μαχών» συμπεριλάβουμε όλα τα δημοσιεύματα του τελευταίου μήνα, φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο αστυνομικό μυθιστόρημα». Στείλτο στον Κόπολα κ. Βίτσα, μας έχει λείψει ένας καινούργιος «Νονός», θα σπάσει ταμεία, θα διαφημιστεί και η χώρα.
Και αυτή η κακόηχη παράσταση ξεδιάντροπων τροβαδούρων γιατί ένας ταξίαρχος έδωσε τα στοιχεία μεταφορικών στους σαουδάραβες αντί να κάνει το υπουργείο Άμυνας την μεταφορά των 100.000+200.000 βλημάτων.
Ποια 200.000; Δεν ξέρουμε δεν μάθαμε για ποια ειρηνική χώρα προορίζονταν. Μπορεί να είναι και αυτή «μια παλιά ιστορία».
Φέρτε σκάνδαλα να ξεδιαλύνουμε κύριοι, διαπλοκές να τις σκίσουμε. Ποια Υεμένη, καταρχάς πού είναι στον χάρτη η Υεμένη…
«Καλή σας νύχτα Κυρίες και Κύριοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ