19 Δεκ 2017

Το φυσάν και δεν κρυώνει...



Δεν περιμέναμε φυσικά η κυβέρνηση να στρώσει «κόκκινο χαλί» σε όσους διαδήλωσαν την Κυριακή ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα που έστησε σε Μέγαρα και Ελευσίνα. Αλλωστε, τα «κόκκινα χαλιά» αυτή η κυβέρνηση τα προορίζει για άλλους... Αλλά, φαίνεται πως η κινητοποίηση των συνδικάτων, που τους χάλασε τη φιέστα και ανέδειξε τις ευθύνες και της δικής τους πολιτικής για τους θανάτους και τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, τους ενόχλησε τόσο, που έχασαν κυριολεκτικά την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, να δηλώνει ότι ο δρόμος του ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, «είναι ολισθηρός», γιατί υιοθετεί τη λογική της αντισυγκέντρωσης, «απ' την οποία έχει υποφέρει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο». Ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, δήλωσε πως «η Αριστερά ποτέ δεν έκανε αντισυγκεντρώσεις. Δεν μπορεί να διαμορφώνονται αντιλήψεις οι οποίες δεν είναι προς τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Ποτέ το ΚΚΕ δεν έκανε αντισυγκεντρώσεις, απέναντι σε συγκεντρώσεις κόμματος από το 1974 έως σήμερα. Αν το κάνει σήμερα, θα κριθεί στο χώρο της Αριστεράς»!


Η βρώμικη δουλειά που έχουν αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου, τους κάνει αδίστακτους στα μέσα που χρησιμοποιούν για να τη φέρουν σε πέρας. Από πότε η μαζική διαμαρτυρία που αποφασίζουν και οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις για να καταγγείλουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, θεωρείται «αντισυγκέντρωση»; Το «αναπτυξιακό» συνέδριο οργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Περιφέρεια, δηλαδή από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, ενώ ως συνδιοργανωτής εμφανίζεται ο φορέας «Enterprise Greece», που αποτελεί σύνδεσμο ανάμεσα στο κράτος και σε επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Γι' αυτούς έγινε στην πραγματικότητα η φιέστα στα Μέγαρα και στην Ελευσίνα. Από πού κι ως πού, λοιπόν, μια διαμαρτυρία των συνδικάτων απέναντι σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης χαρακτηρίζεται «αντισυγκέντρωση»; Ο Σκουρλέτης και οι άλλοι πάνε να θολώσουν τα νερά. Εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ως θύματα, ενώ είναι θύτες, επειδή η πολιτική που υπηρετούν είναι εγκληματική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.


Το έζησαν αυτό από πρώτο χέρι οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στις πρόσφατες πλημμύρες. Γι' αυτό δεν έμεινε αναπάντητη από τα συνδικάτα η επιστροφή της κυβέρνησης στον τόπο του εγκλήματος, με «ταρατατζούμ» και «αναπτυξιακές» υποσχέσεις για το κεφάλαιο. Και μιας και το 'φερε η κουβέντα, η μαζική διαδήλωση των συνδικάτων και των φορέων στην Ελευσίνα, το απόγευμα της Κυριακής, «θάφτηκε» εντελώς από τα αστικά ΜΜΕ, που δεν βρήκαν ένα πλάνο να δείξουν και μια λέξη να πουν για τους χιλιάδες που διαδήλωσαν. Και είναι να γελάει κανείς όταν ακούει στελέχη της κυβέρνησης να διαμαρτύρονται ότι τα ίδια Μέσα την πολεμούν από το πρωί μέχρι το βράδυ! Ολοι τους είναι ζυγισμένοι - στοιχισμένοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οσο για τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα στοχοποιούν το δικαίωμα στην αγωνιστική έκφραση της διαμαρτυρίας, της δυσαρέσκειας, της διεκδίκησης και είναι προάγγελοι νέων μέτρων αυταρχισμού και καταστολής. Κι αυτός είναι πράγματι ένας «ολισθηρός» δρόμος, που με μεγάλη προθυμία ανοίγει η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου, μετά το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα... Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ