22 Φεβ 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ




Δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τη ζωή των οικογενειών μας!
Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας εμπαίζει τάχα στο όνομα των συμφερόντων μας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
          Το έγκλημα που πραγματοποιείται στο νησί μας, με αφορμή τα σκουπίδια και τη διαχείρισή τους, έχει ενόχους, κρύβει σκοπιμότητες, αλλά κυρίως έχει αιτία!

          Δεν είναι δυνατόν, τον 21ο αιώνα, με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία να έχει φτάσει σε απίστευτα υψηλό επίπεδο, ΟΛΟΙ οι κυβερνώντες, οι τοπικοί - διοικητικοί “άρχοντες”, τωρινοί και προηγούμενοι, να μην μπορούν να βρουν σύγχρονη λύση για τη διαχείριση του προβλήματος! Δε θα ανακαλύψουν δα και την Αμερική!

          Δεν είναι δυνατόν, τον 21ο αιώνα, να μην υπάρχει τρόπος ώστε: και τα σκουπίδια να βρίσκουν μέρος και τρόπο για να τοποθετούνται και να μην είναι μέσα στα σπίτια μας , και το περιβάλλον να προστατεύεται, και οι θέσεις εργασίας να εξασφαλίζονται, και δικαιώματα να παρέχουν αυτές οι θέσεις εργασίας, και...και... Έλεος! Δεν είμαστε στην εποχή του τροχού!

          Δεν είναι τα προβλήματα που δεν έχουν λύσεις, ο ΣΚΟΠΟΣ τους όμως δεν είναι να λυθούν τα δικά μας προβλήματα γιατί……. πανελλαδικά – πανευρωπαϊκά – παγκόσμια, η διαχείριση των σκουπιδιών γίνεται μπίζνα και μάλιστα με τρελά κέρδη…. Άρα εξαρχής, η όποια λύση επιλεγεί, δε θα ξεκινά με γνώμονα το λαό και τις ανάγκες του, οπότε δε θα απαντά στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ πρόβλημα!

          Και ρωτάνε συνάδελφοι: και τι πειράζει να “ταϊστεί” και αυτός (και ας είναι και ιδιώτης) αν εμάς μας λύσει το πρόβλημα;
          Και απαντάμε:
          α) τα κέρδη βγαίνουν από το δικό μας ξεζούμισμα, από τον κόπο μας, από το κουτσουρεμένο μεροκάματό μας, ΕΜΕΙΣ θα τους τα πληρώσουμε σε τελική ανάλυση και μάλιστα με δυσβάσταχτο τρόπο. Ποιος εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, φτωχός αγρότης, αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας μπορεί να σηκώσει ακόμα ένα βάρος (μέσω τραγικής αύξησης δημοτικών τελών κλπ) την εποχή που ζούμε; Την εποχή των υποκατώτατων μισθών και της διάλυσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, των συνεχών μειώσεων των συντάξεων, των απανωτών φόρων.. ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ;
          β) τα κέρδη δεν γνωρίζουν περιβάλλον (φυσικό ή εργασιακό), υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων, απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς... Όπου βολεύονται, προσαρμόζουν και τα “κριτήρια” των μελετών τους. Πώς αλλιώς εξηγείται άλλωστε ότι η “ακατάλληλη” πριν λίγα χρόνια Λευκίμμη (δεν έχει αδειοδοτηθεί ακόμα εξάλλου ο ΧΥΤΑ εκεί), γίνεται “κατάλληλη” σήμερα;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

          Κανείς να μην ξεγελαστεί! Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) – Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) θέλουν να μας κάνουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ στις δικές τους ευθύνες! Πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο για να μας μπερδεύουν, προσπαθούν να μας εκβιάσουν στο όνομα της «άμεσης λύσης» και να μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για να βγαίνει λάδι συνολικά η πολιτική τους. Γιατί η «δίκαιη ανάπτυξή» τους είναι οι εργαζόμενοι να πληρώνουμε τα σκουπίδια χρυσάφι, να βγάζουν τα σπίτια μας στο σφυρί, να δουλεύουμε για ψίχουλα χωρίς να μας διασφαλίζει κανείς. Γι' αυτό διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γι' αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν με όλα τα δικαιώματά μας όπως είναι και η απεργία.

Σιγή νεκροταφείου και συναίνεση είναι το όραμά τους! Τους το επιστρέφουμε πίσω!!!!

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          Όσο θα συνεχίζουμε να βλέπουμε τη ζωή μας σε αυτοτελή επεισόδια και όχι σαν συνολική εικόνα που πίσω της κρύβεται η ΠΗΓΗ ΚΑΘΕ προβλήματός μας, τότε θα συνεχίσουμε να διαλέγουμε τρόπο με τον οποίο θα χάνουμε κάτι ακόμα από τα δικαιώματά μας για εμάς και τις οικογένειές μας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΚΕΡΔΟΣ” ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ για να διαλέξουμε! ΔΕ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ και εμείς και οι εκμεταλλευτές μας! ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ τα κέρδη του μαζί μας!

          Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης του, οι συνδικαλιστές που κατανοούν ότι δεν αρκεί ο αγώνας από μόνος του όταν δε στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εκφραστές τους, καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τα φτωχά – λαϊκά στρώματα, μέσα από τα οργανωμένα συνδικαλιστικά τους όργανα, να μπούμε μπροστά και να απαιτήσουμε:
                      Να κλείσει το αίσχος του Τεμπλονίου – να μην ανοίξει ποτέ το αίσχος της Λευκίμμης.
                      Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο των απορριμμάτων.
                      Να προχωρήσει επιστημονική διερεύνηση νέων χώρων με πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.
                      Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
                      Καμία νέα οικονομική επιβάρυνση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις λαϊκές οικογένειες. Καμία αύξηση σε Δημοτικά τέλη, παραπέρα μείωση των δημοτικών τελών για το λαό.
                      Καμία θέση εργασίας χαμένη στο βωμό των ανταγωνισμών των καπιταλιστών. Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ είμαστε μιας χρήσης!

          Καλούμε τα εργατικά σωματεία που δεν υποκλίνονται στην εργοδοσία, τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής μας που συσπειρώνουν τη μικρομεσαία αγροτιά, τα σωματεία των Αυτοαπασχολούμενων που δεν λειτουργούν ως ένας ακόμα μοχλός του αστικού κράτους, τους  Συλλόγους Γυναικών, να συζητήσουμε το παραπάνω πλαίσιο, να μπούμε από κοινού  μπροστά στην οργάνωση του αγώνα που θα ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ζωής μας, της ζωής των οικογενειών μας.


Κέρκυρα, 16/2/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ