24 Φεβ 2018

Καρναβάλια και βασιλιάδες καρνάβαλοι…

              

Εσύ πάντα τη θεωρούσες πολεμική στολή! Υπήρχαν όμως, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί άλλοι που την λένε φόρμα αγγαρείας ή φόρμα εργασίας! Υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι την αποκαλούν φόρμα αγγαρείας αλλά την αντιλαμβάνονται ως καρναβαλική στολή! Θεωρούν πως φορώντας την στολή παραλλαγής είναι καρναβάλια και σαν καρναβάλια αντιμετωπίζουν και όσους άλλους τη φορούν! Είναι εγωπαθείς, είναι ψυχοπαθείς, είναι κακεντρεχείς, είναι απλά βλαμμένοι;! Ποιος ξέρει;! Ο Θεός και η ψυχή τους γιατί και η ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια της ψηλά!
Μπαίνεις μέσα στο γραφείο του βασιλιά καρνάβαλου που νομίζει ότι είναι διοικητής μια βροχερή ημέρα και σου λέει ότι αποφασίστηκε από τη διοίκηση να διεξαχθεί «πυρ και κίνηση» εκείνην την ημέρα! Δεν έχει ούτε τα κότσια ούτε το ήθος να σου πει ότι είναι δική του απόφαση και την χρεώνει στη μεραρχία! Του απαντάς ότι θα οδηγήσεις εσύ το «πυρ και κίνηση»! Κατόπιν σε ρωτάει εάν στο «πυρ και κίνηση» δύναται να σου δώσει κάτι ανάπηρους επίστρατους που μπορεί να τραβήξουν χωρίς να το καταλάβουν την σκανδάλη και να σε πυροβολήσουν πισώπλατα! Λες ότι στο «πυρ και κίνηση» θα πας μόνο με αξιόμαχους! Ο βασιλιάς καρνάβαλος σημειώνει ότι αρνήθηκες να πας στο «πυρ και κίνηση» με αξιόμαχα παλικάρια, παραλείποντας να γράψει ότι τα παλικάρια, στα οποία αναφέρεται, έχουν περάσει τα εβδομήντα πέντε τους χρόνια! Κατόπιν αρχίζει να αναζητά ποιους θα σου δώσει τελικά για το «πυρ και κίνηση» και ενώ αναζητά αυτό σε ρωτάει εάν είσαι διατεθειμένος να συνοδεύσεις το όχημα της τροφοδοσίας! Δεν του απαντάς γιατί είναι απλά ηλίθιος! Ο βασιλιάς καρνάβαλος ρωτάει τους άλλους αξιωματικούς που είναι στο γραφείο του εάν άκουσες την ερώτηση και δεν του απαντάς! Κανένας δεν του λέει ότι είναι μεγάλο καρναβάλι! Σου επαναλαμβάνει την ερώτηση κι εσύ τον ρωτάς αν θα διεξάγεις το «πυρ και κίνηση» ή αν θα συνοδεύσεις την τροφοδοσία! Η απάντηση του παλιάτσου που παριστάνει τον διοικητή είναι πως άσχετα με το «πυρ και κίνηση» τι απάντηση δίνεις στη συνοδεία της τροφοδοσίας! Σημειώνει ο παλιάτσος ότι αρνήθηκες να συνοδεύσεις την αλληλογραφία αλλά δεν αναφέρει ότι την ίδια στιγμή διεξήγαγες το «πυρ και κίνηση»!
Ιστορίες για αγρίους θα σκεφτεί κανείς! Ιστορίες καθημερινής τρέλας είναι η απάντηση καθώς οι βασιλιάδες καρνάβαλοι και τα καρναβάλια έχουν κατακλίσει την κοινωνία! Παίρνεις το σπαθί να αφαιρέσεις τη ζωή σου για να μη βιώνεις αυτόν τον παραλογισμό! Ο ψυχοπαθής βασιλιάς καρνάβαλος σημειώνει στο τεφτέρι του ότι εκτός των άλλων είσαι και αυτοκτονικός ψυχοπαθής! Δυστυχώς ο καρνάβαλος που παίρνει την αναφορά αυτή αντί να δώσει μια κλωτσιά στον βασιλιά καρνάβαλο και να τον στείλει από εκεί που ήρθε, ξύνει όλο νόημα το άδειο κεφάλι του και το κουνάει καταφατικά! Μπήγεις το σπαθί στο κορμί σου γιατί δεν αντέχεις άλλη παράταση της αποκριάς! Οι δυο καρνάβαλοι, αφού πρώτα συμφωνήσουν για τα δίκια που είχαν, φοράν τις επίσημες καρναβαλίστικες στολές τους και έρχονται να σε χέσουν για τελευταία φορά!

Κ. Νότνολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ