21 Φεβ 2018

Ο… ψευτόμαγκας Ερντογάν!




Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ!


Σε όλους τους τόνους οι Έλληνες αναλυτές προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά που κάνει η Τουρκία, είναι μεν επικίνδυνα, αλλά, και αντιμετωπίσιμα είναι και για εσωτερική κατανάλωση τα κάνει. Στην ουσία δηλαδή είναι ψευτομαγκιές γιατί πιέζεται από την αποτυχία του στις μάχες με τους Κούρδους της Συρίας και «δεν τρέχει τίποτα»!


Εντάξει, στα Ίμια δεν βάζουμε τη σημαία γιατί είμαστε πολιτισμένο κράτος και δεν… προκαλούμε! Εκεί στην κυπριακή ΑΟΖ τι ακριβώς είμαστε εμείς, οι Κύπριοι, οι Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Αμερικανοί και δεν μπορούμε ούτε ένα γεωτρύπανο να στηρίξουμε; Την ψευτομαγκιά του αδύναμου και πιεζόμενου από τους Κούρδους Ερντογάν φοβόμαστε;;;


Κι έχουμε τους λαλίστατους δημοσιογράφους και αναλυτές να μας πληροφορούν ότι στην Κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι δεν αφήνουν το γεωτρύπανο να τρυπήσει γιατί «δεν φεύγουν» από εκεί. Έτσι απλά δεν μπορεί να τρυπήσει… σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορεί να τρυπήσει!!! ….και σκέφτονται στα σοβαρά οι εταιρείες των ιμπεριαλιστών να αποσύρουν(!!!!!!!!!!!!!!!) το γεωτρύπανο γιατί «δεν μπορεί να τρυπήσει» πάλι έτσι απλά σαν να έκλεισε βράχος το δρόμο και τα αυτοκίνητα γυρίζουν πίσω!


Τους έχει φύγει η μαγκιά και παριστάνουν τους περιηγητές - περιγραφείς μιας θάλασσας με πλοία!



Ψευτομαγκιά ο μικροϊμπεριαλισμός ε; και ούτε μια απορία πως οι μεγαλοϊμπεριαλιστές που χωρίς κανένας να τους προκαλέσει έχουν βομβαρδίσει όλες τις γύρω χώρες ενώ το μικροϊμπεριαλιστικό παιδί τους που τώρα κάνουν πως δεν το θέλουν, το αφήνουν να επιβάλει τη δική του θέληση! Όχι, οι αναλυτές δεν απορούν! Καθόλου δεν υποπτεύονται τους μύχιους υπολογισμούς των ιμπεριαλιστών, τι ωραία που, τα πετρέλαια που ο Ερντογάν αμφισβητεί, θα μας ξεπουληθούν κοψοχρονιά για να τα… «διασώσουμε» και το Αιγαίο θα είναι θάλασσα που δεν θα ανήκει σε κανέναν δηλαδή θα ανήκει στα πλοία ιμπεριαλιστών και μικροϊμπεριαλιστών και στα… ψάρια. Στην Ελλάδα πάντως αποκλείεται!


ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1929 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Α.Π.Π.! ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ… ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ!


Και αφού γίνει το κακό και εξασφαλιστούν όλα αυτά, όλοι ξέρουν πώς, μετά οι μεγαλοϊμπεριαλιστές θα στριμώξουν τον Ερντογάν για να τον τιμωρήσουν για το κακό που κάνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο! Σωτήρες!!! Και θα τρυπήσουν όπου θέλουν και θα πλέουν όπου θέλουν και οι εδώ αναλυτές θα πανηγυρίζουν για την… κατατρόπωση του Ερντογάν!


Ψευτόμαγκας ο μικροϊμπεριαλιστής Ερντογάν ε; και σωτήρες με απίστευτα κέρδη και ανταλλάγματα οι μεγαλοϊμπεριαλιστές!


Πότε θα καταλάβουν τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, ορισμένοι που μιλάνε πολύ για το «όνομα» αλλά καθόλου για το ξεπούλημα με την αποφασιστική συμβολή του δήθεν ψευτόμαγκα, με το επιχείρημα «καλύτερα στον μάγκα παρά στον ψευτόμαγκα»;


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.





Υ.Γ. Μεγάλοι σκηνοθέτες σκηνοθέτησαν το έργο.

Όλοι μαζί. Και οι θεατές σαν αυτοτιμωρούμενοι αποσβολωμένοι κοιτάζουν τους πρωταγωνιστές!


Και ο ποιητής σε ανύποπτη εποχή έγραψε:




Θα σου μιλήσω πάλι ακόμα με σημάδια.
 Με σκοτεινές παραβολές.
 Και παραμύθια

Έχει στηθεί η σκηνή,

μα δε φωτίζουνε οι προβολείς.


Κι όλα τα πρόσωπα είναι εδώ αντάξια του δράματος,

γενεές γενεών υποκριτές:

η θλιβερά ερωμένη,

ο άνθρωπος με το χαμόγελο,

ο επίορκος,

τα κουδουνάκια του τρελού,

κάθε κατώτερη ράτσα,

άρχοντες και πληβείοι,

κι αυτοτιμωρούμενοι.


Μ. Αναγνωστακης - 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ