18 Φεβ 2018

Που χάθηκαν αυτές τις ημέρες οι Μακεδονομάχοι;!



Που χάθηκαν τα εκατομμύρια των Μακεδονομάχων που βροντοφώναξαν στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ότι η Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική;! Μήπως ζυμώνουν για να ψήσουν λαγάνες;! Μήπως φτιάχνουν τον χαρταετό για να τον πετάξουν;! Μήπως μαγειρεύουν;! Μήπως μερεμετίζουν;! Μήπως κάνουν οτιδήποτε άλλο προκειμένου να αποφύγουν την πραγματικότητα η οποία λέει πως τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος που αμφισβητείται γι’ αυτό πρέπει να επανδρωθούν και να υπερασπιστούν πάση θυσία;! Μήπως το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική» είναι μια εύκολα, ανέξοδα και χωρίς κόστος αμολούμενη πορδή ενώ η διαπίστωση ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά φαίνεται πως πρέπει να σφραγιστεί με αίμα και το αίμα όπως και να το κάνεις δημιουργεί ρίγος;!

Περίεργες απαντήσεις ακούς καθώς ανοίγεις συζητήσεις για τα Ίμια! «Δηλαδή τι θέλεις;! Να πάνε τα παιδιά μας να σκοτωθούνε;!» «Δηλαδή να κάνουμε πόλεμο για μια κωλοβραχονησίδα;!» «Δηλαδή τι νόημα έχει να σκοτωθεί κόσμος για τα Ίμια;!» «Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους Τούρκους;!» «Θα τυφλώσουν τα αεροπλάνα μας οι Αμερικάνοι! Δεν έχει κανένα νόημα να αντιπαρατεθούμε!»
Πάει κι ο πατριωτισμός των Μακεδονομάχων, πάνε και όλα! Ψάχνεις να βρεις έναν λαλίστατο και κραυγάζοντα των συλλαλητηρίων να φωνάξει ότι είναι έτοιμος να στείλει το παιδί του να πέσει στα Ίμια και δεν βρίσκεις! Οι περισσότεροι ασχολούνται με τα καρναβάλια όπως τους αξίζει! Περιμένεις κανέναν χοντροκώλη, που επιτίθετο εναντίον όποιου έλεγε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σοβινιστικά, να βγάλει άχνα για τα Ίμια, αλλά δεν ακούς ούτε ψίθυρο! Περιμένεις από τους φασίστες, τα φιλαράκια του Μίκη και από τον Μίκη να πούνε μια κουβέντα αλλά δεν λένε! Βλέπεις οι ψευτοπαλικαριές στους Σκοπιανούς είναι εύκολες, ενώ οι παλικαριές στους Τούρκους την ώρα που εκείνοι αλωνίζουν Ελληνική επικράτεια θέλουν κότσια!
Στην περίπτωση των Ιμίων οι Μακεδονομάχοι άφησαν την υπεύθυνη Ελληνική κυβέρνηση να ασκεί εξωτερική πολιτική κι εκείνοι πήγαν στα καρναβάλια να διασκεδάσουν. Άραγε και οι παπάδες πήγαν στα καρναβάλια και δεν μπορούν να αρθρώσουν μία λέξη για τα όσα συμβαίνουν σε Ελληνικό έδαφος με την κυβέρνηση να μας δουλεύει ψιλό γαζί ότι υπερασπίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας;! Χάθηκαν όλοι εκείνοι οι μασκαράδες των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία με τις περικεφαλαίες, τις σάρισες, τα σπαθιά και τις ασπίδες! Πήγαν στα καρναβάλια!
Μακεδονομάχοι και πολέμιοί τους, εθνικιστές και κοσμοπολίτες ξέχασαν την αντιπαράθεσή τους για τη Μακεδονία και πήγαν παρέα στα καρναβάλια να διασκεδάσουν! Όλοι πήγαν στα καρναβάλια σφυρίζοντας κλέφτικα για όσα συμβαίνουν στα Ίμια! Όλοι! Όλοι πλην Λακεδαιμονίων!
Ραφαήλ Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ