26 Φεβ 2018

Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε κοινωνικό χώρο στον Πειραιά

Δολοφονική επίθεση με στειλιάρια και πυρσούς εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στον Πειραιά, πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ομάδα δέκα περίπου φασιστοειδών, που φορούσαν κράνη για να μη γίνει αντιληπτή η ταυτότητά τους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φασίστες χτυπούσαν αδιακρίτως για μερικά λεπτά όποιον και ό,τι περνούσε από μπροστά τους κι άφησαν πίσω τους πέντε τραυματίες, ενώ αποχώρησαν ανενόχλητοι, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα: αίμα-τιμή-χρυσή αυγή, για να αφήσουν τη νεοναζιστική υπογραφή του εγκλήματός τους. Όσο κρατούσε η επίθεση, έβριζαν κι απειλούσαν τα άτομα που βρήκαν στο χώρο, ουρλιάζοντας μεταξύ άλλων “μ…ά θα πεθάνετε”.
Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκεται κι η Ε. Τομπατζόγλου, που είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, στη δίκη των χρυσαυγιτών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κοινωνικός χώρος μπαίνει στο στόχαστρο φασιστικών ομάδων για την αντιφασιστική δράση του. Η συγκυρία με τη δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής, όμως, δίνει μία επιπλέον πτυχή για τους λόγους που όπλισαν το χέρι των νεοναζί, καθώς και για την… “ειλικρινή μεταμέλειά” τους, για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.
Στον επίλογο σημειώνουμε και την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί η αρχική κάλυψη του θέματος από το Αθηναϊκό Πρακτορίο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που έκανε απλώς λόγο για επεισόδια και τραυματίες, λες και περιέγραφε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση και έπρεπε να κρατήσει ουδέτερη θέση, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Μετά από λίγα λεπτά, και το σχετικό “κράξιμο” των αναγνωστών προφανώς, αναγκάστηκε να διορθώσει την αρχική ανάρτηση, χωρίς να διασκεδάσει βέβαια τις εντυπώσεις.
Όχι πως θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από ένα φορέα του κράτους, που αφήνει ατιμώρητα τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος (τους χρυσαυγίτες), αλλά το σημειώνουμε γιατί είναι άκρως διδακτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ