19 Φεβ 2018

Δίωξη – Γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες

Την Τρίτη 20/2, μέρα της δίκης 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων




Δίωξη - Γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες
Από την προηγούμενη δίκη που οι 35 αθωώθηκαν πανηγυρικά

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αύριο Τρίτη 20 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα», οργανώνει το ΠΑΜΕ,
με αφορμή τη νέα δίκη 35 στελεχών του, που διώκονται για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπ. Εργασίας.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει πως στόχος της δίκης είναι:
«Να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.»
Και προσθέτει:
«Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των «Μarket In», το «ιδιώνυμο» για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες.»
Η κινητοποίηση για την οποία σέρνουν για 2η φορά στα δικαστήρια τα στελέχη του ΠΑΜΕ είχε γίνει στις 30/1/2013 στο υπ. Εργασίας από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, που προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τότε υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτση, για τις προκλητικές δηλώσεις του ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».
Οι 35 συνδικαλιστές συνελήφθησαν τη μέρα εκείνη γιατί δήθεν προκάλεσαν φθορές στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Μετά τις συλλήψεις ο υπ Εργασίας, Γ. Βρούτσης, έκανε λόγο για «οργανωμένη επιδρομή» και «προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας».
Κατέφυγε σε συκοφαντίες, μιλώντας για «προπηλακισμούς» και «καταστροφές στη δημόσια περιουσία», ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΜΕ «στήνει σκηνικό έντασης και βίας».
Ολα τα παραπάνω καταρρίφθηκαν στη δίκη που έγινε, ύστερα από απανωτές αναβολές, στα τέλη του 2013, όταν οι 35 συνδικαλιστές δικάστηκαν κι αθωώθηκαν, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας».

Με την κατάρριψη των κατηγοριών, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μέγεθος η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση και την οποία αναπαρήγαγαν τα αστικά ΜΜΕ.
Η δίωξη ωστόσο συνεχίζεται και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αυτήν τη φορά οι συνδικαλιστές δικάζονται για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Ομως και αυτή η κατηγορία έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.
Κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης, οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, στην ερώτηση που τους έγινε σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες!

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις εναντίον των Συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι – χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει -από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων.
Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματά τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σε αυτή τους την επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δίκαιης ανάπτυξης» κι άλλα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δεν πιάνουν τόπο όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.



Δίωξη - Γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες
Από τις συμπλοκές δυνάμεων των ΜΑΤ με εργαζόμενους που πρασπάθησαν να εμποδίσουν τις συλλήψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έξω από το υπ. Εργασίας το 2013

Παρότι ήδη δικάστηκαν -και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.
Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.
Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές.
Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους.
Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων στα «Μarket In», το «ιδιώνυμο» για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Δίωξη - Γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότεςΗ δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.
Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.
Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 20 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ.».

Αποφάσεις συμμετοχής και καταδίκης των διώξεων

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στα δικαστήρια καλούν:



Δίωξη - Γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες
Έξω από την ευελπίδων δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμπαραστέκονται στους διωκόμενους

Την καταδίκη τους εκφράζουν ακόμα:
  • το Εργατικό Κέντρο Νάουσας,
  • το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας,
  • το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,
  • το Εργατικό Κέντρο Σάμου
Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης: «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Έλλη Αλεξίου», «Ν. Πλουμπίδης».
Πηγές: ΠΑΜΕ Εκπ/κών, 902.gr και Ριζοσπάστης
Επισυνάπτουμε ένα βίντεο που ο ίδιος ο Βρούτσης κάνει πως δεν θυμάται την προβοκάτσια που έστησε ενάντια στο ΠΑΜΕ το 2013.
Συγκεκριμένα, όταν ο συνδικαλιστής της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ ανέφερε για τη δίκη στην οποία καλούνται να παρουσιαστούν 35 μέλη του ΠΑΜΕ, δίκη στην οποία τους «έστειλε» ο πρώην υπουργός της ΝΔ, ο τελευταίος άρχισε να αποκαλεί ψεύτη τον κ. Κουμπούρη, μάλλον… διαψεύδοντας την πραγματικότητα.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο θεσμικός του ρόλος σαν υπουργός να δέχεται συναντήσεις με συνδικαλιστές, δεν αφορά συνδικαλιστές που ανήκουν στο… ΠΑΜΕ!
«Όταν κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Βρούτση με τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, μας έστειλε στα δικαστήρια. Σε πρώτη φάση αθωωθήκαμε και τώρα έχουμε δικαστήριο πάλι»,
ανέφερε ο κ. Κουμπούρης, με τον κ. Βρούτση να απαντά ότι: «Είστε ψεύτης» με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι στη συνέχεια της συζήτησης.

Απολαύστε τον

Bonus ένα ακόμα βίντεο ως σχόλιο στους σημερινούς πωλητές «αριστερόχορτου» που αναμασούν το χυδαίο επιχειρήμα ότι τάχα:

«Πριν το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΜΕ δεν έκανε κινητοποιήσεις»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ