21 Μαρ 2018

Ισόβια κάθειρξη σε πολιτευτή της ΧΑ για δολοφονία

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Φώτη Μπέλλο, 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η κατηγορία που αποδείχθηκε στο δικαστήριο είναι αυτή της της εκ προθέσεως ανθρωποκτονίας του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου Προδρόμου Μαρκόπουλου πριν δύο χρόνια. Πέραν της βασικής κατηγορίας, ο δράστης καταδικάστηκε επιπλέον σε 15 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοχρησία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η εισήγηση του εισαγγελλέα, ο οποίος ζήτησε τη μετατροπή της ανθρωποκτονίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, κάτι που θα είχε ευνοϊκή επίπτωση στην επιβαλλόμενη ποινή.
Αφορμή της δολοφονίας υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ των δύο ανδρών, με το δράστη να ισχυρίζεται στην απολογία του πως το θύμα τον χτύπησε πρώτος με σιδερένιο σωλήνα, κάτι που τον έκανε να πυροβολήσει στον αέρα φοβούμενος όπως ισχυρίστηκε για τη ζωή του. Το περιστατικό αυτό ήταν που στοιχειοθέτησε και την κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας.
Οι συγγενείς του θύματος μίλησαν για εν ψυχρώ δολοφονία, ενώ και μάρτυρας που βρισκόταν στο χώρο του γυμναστηρίου ως πελάτισσα κατέθεσε ότι ο χρυσαυγίτης σημάδεψε και πυροβόλησε το θύμα, ενώ η ίδια δήλωσε ότι ο Μπέλλος ήταν εριστικός και την είχε παρενοχλήσει λεκτικά και με κινήσεις επανειλημμένα στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η ίδια να τον αποφεύγει συστηματικά, ενώ όπως προσέθεσε, θύματα αντίστοιχων συμπεριφορών είχαν πέσει κι άλλες γυναίκες στο γυμναστήριο.
Με πληροφορίες από: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ