18 Απρ 2018

Ο ΒΡΏΜΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΌΣ ΡΌΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ -ΒΟΗΘΏΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΆΡΗΔΕΣ:

 

Αποκαλύψεις Ριζοσπάστη:
Κορωνίδα τη Σούδα έχει η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στη νέα επίθεση του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στη Συρία.
Αλλωστε, όπως φαίνεται και στο χάρτη με τίτλο «Souda Bay - One Stop Shop», του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που λειτουργεί εκεί και που από το Μάη 2017 είχε δημοσιοποιήσει ο «Ριζοσπάστης», στην ευρύτερη χερσόνησο, πέρα από την περιλάλητη αμερικανική αεροναυτική βάση, συγκεντρώνονται και άλλες κομβικής σημασίας υποδομές:
- Η «Forward Logistics Site Souda Bay» (FLS Souda Bay), προωθημένη ΝΑΤΟική βάση ανεφοδιασμού. 
- Το ΝΑΤΟικό κέντρο Foracs, όπου επισκευάζονται τα ηλεκτρονικά συστήματα πολεμικών πλοίων όταν αυτά απομαγνητίζονται και αποσυντονίζονται. 
- Το Πεδίο Βολής Κρήτης (NATO Missile Firing Installation, NAMFI),πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης σε βολές με πυραύλους, το οποίο κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΝΑΤΟ.
- Αλλά και καθαρά εθνικές στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές που διατίθενται προς χρήση και αξιοποίηση από τους ΝΑΤΟικούς όποτε τις χρειάζονται, π.χ. η 115 Πτέρυγα Μάχης, ο Ναύσταθμος Κρήτης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το Ναυτικό Νοσοκομείο, το πολιτικό αεροδρόμιο των Χανίων, το πολιτικό λιμάνι κ.ά. 

Μια αλυσίδα υποστήριξής τους, όπου, όπως διακηρύσσουν οι εγχώριοι αρμόδιοι παράγοντες, οι Ενοπλες Δυνάμεις της λυκοσυμμαχίας μπορούν να ...ψωνίσουν όποια υπηρεσία χρειαστούν για τις αποστολές και επιχειρήσεις τους.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, άλλωστε, το επίσημο περιοδικό της βάσης, «Beacon», στην έκδοση του Οκτώβρη 2017 απεικονίζει ακριβώς τη διαδικασία φόρτωσης πυραύλων «Τόμαχοκ» στο πλοίο «USS Porter», που δένει συχνά - πυκνά στη Σούδα και είναι ένα από τα πλοία που ενεπλάκησαν τόσο στην προηγούμενη ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία τον Απρίλη του 2017, όσο και σε αυτήν τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου.
Η φόρτωση γίνεται στη φημισμένη προβλήτα Κ-14, τη μοναδική στη Μεσόγειο που λόγω του μήκους της μπορεί να δέσει και αεροπλανοφόρο, υποδομή, μάλιστα, που με πρόσφατο «μνημόνιο κατανόησης» μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρεται έτοιμη να αναβαθμίσει.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, η μεταφορά των πυραύλων (από το προαναφερόμενο FLS μέχρι την προβλήτα και από εκεί στο πλοίο) έγινε μέσα από υπόγεια τούνελ που έχουν σκάψει και λειτουργούν στην περιοχή, ενώ στις διαδικασίες της μεταφοράς εμπλέκονται κατά καιρούς και αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, πάντα στο πλαίσιο των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας, που τηρούνται απαρεγκλίτως επί όλων των αστικών κυβερνήσεων, φυσικά και επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξάλλου φαίνεται και σε μια από τις προαναφερόμενες φωτογραφίες.
Σε ό,τι αφορά το αεροπορικό κομμάτι της εμπλοκής, λίγα 24ωρα πριν την επίθεση δυο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη(τύπου «MC-12S EMARSS» το ένα και «MC-12W Liberty» το άλλο) προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου την Πέμπτη.
Τουλάχιστον άλλο ένα τέτοιο αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (τύπου «MC-12W Liberty») προσγειώθηκε στο αεροπορικό σκέλος της βάσης της Σούδας τις προηγούμενες μέρες, μετά από περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο, για να απογειωθεί ακολούθως με πορεία τη βάση του Αβιάνο στην Ιταλία.
Επιπλέον, επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα ακόμη αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RC - 135V (θεωρείται από τα σημαντικότερα αναγνωριστικά αεροπλάνα), που απογειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη Σούδα και πέταξε πάνω από την ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου, συλλέγοντας πληροφορίες και καταδεικνύοντας στόχους για την επικείμενη επίθεση.
Λέγεται, εξάλλου, ότι στη βάση προσγειώθηκε και ιπτάμενο τάνκερ των Αμερικανών, που αξιοποιείται για ανεφοδιασμό αεροσκαφών τους στον αέρα.
Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα υπάρχει και στις υπόλοιπες αεροπορικές βάσεις, όπως της Ανδραβίδας και βέβαια στη Λάρισα, όπου θα φιλοξενηθούν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Να καταγραφεί και το γεγονός ότι από τη Σούδα πηγαινοέρχεται τελευταία συνεχώς το πετρελαιοφόρο του αμερικανικού πολεμικού στόλου «Patuxent», φροντίζοντας για την πετρέλευση εν πλω των αμερικανικών πολεμικών πλοίων που συγκεντρώνονται στην Ανατ. Μεσόγειο.
Η εμφάνιση του εν λόγω πλοίου στη Σούδα το τελευταίο διάστημα γεννά πρόσθετες ανησυχίες για το άμεσο μέλλον, εφόσον από το ναύσταθμο του Αμερικανικού Ναυτικού στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ απέπλευσε πριν λίγες μέρες και πλέει σήμερα στον δυτικό Ατλαντικό το αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman», συνοδευόμενο από αρμάδα πλοίων, με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.
 Το «Patuxent» χρησιμοποιείται και για τον ανεφοδιασμό τέτοιων αεροπλανοφόρων με καύσιμο, έχει αξιοποιηθεί π.χ. για να ανεφοδιάσει το ίδιος κλάσης αεροπλανοφόρο «Nimitz».

Με δεδομένο ότι η ανώτατη ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ MARCOM έχει απευθύνει ήδη σήμα στα κράτη - μέλη της λυκοσυμμαχίας, βάζοντάς τους ερώτημα τι υπηρεσίες υποστήριξης μπορεί να παράσχει καθένα στην ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου και της αρμάδας συνοδείας, φαίνεται ότι η Σούδα θα αναλάβει και εδώ βασικό υποστηρικτικό ρόλο.
Εξάλλου, υπάρχουν ανησυχίες και για ελληνική «συνεισφορά» στην ίδια την αρμάδα, με βάση το γεγονός της πρόσφατης συνοδείας που παρείχε (στις 7-19/3) το υποβρύχιο «Παπανικολής»,στο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «USS Iwo Jima» του Ναυτικού των ΗΠΑ.
Και τότε η Σούδα είχε πάρει «φωτιά», με αεροσκάφη τύπου «MV-22 Osprey» να μεταφέρουν εφόδια στο «Iwo Jima» από τη Σούδα, με τους Αμερικανούς να εξάρουν για άλλη μια φορά τις τέτοιες δυνατότητες υποστήριξης από τη βάση.
Οργή και αγανάκτηση από την ιμπεριαλιστική επίθεση
Ανακοίνωση μελών του ΔΣ του ΣΦΕΑ
Ανακοίνωση για την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του λαού της Συρίας εξέδωσαν τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ). Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου αρνήθηκε να υπογράψει την ανακοίνωση.
«Τα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΑ - Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ - Γαλλίας - Μ. Βρετανίας κατά της Συρίας, με πρόσχημα την αναπόδεικτη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
Το γεγονός πως και οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αλλά και η ΕΕ τάχθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας, χαιρετίζοντας την πυραυλική επίθεση στη Συρία, αποδεικνύει πως οι ιμπεριαλιστικές αυτές ενώσεις δεν διστάζουν σε τίποτα, μπροστά στην πάγια επιδίωξή τους για προώθηση των συμφερόντων τους στη Μέση Ανατολή με κάθε μέσο.
Καταδικάζουμε την επίθεση αυτή, που απομακρύνει το ενδεχόμενο της ειρήνευσης και της ανοικοδόμησης της Συρίας, που προκαλεί νέο κύμα προσφύγων που θα κατακλύσουν τα ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκει τη χώρα μας σ' αυτό το μακελειό.
Καλούμε την κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση της Σούδας και των άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα και να ανακαλέσει όλες τις στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται σε ξένες χώρες. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης.
Το σύνθημα ΕΞΩ αι ΗΠΑ - ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, που γράφτηκε τον Νοέμβρη του '73 στο Πολυτεχνείο, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις σημερινές συνθήκες. Αποδέσμευση και από την ΕΕ.
Καλούμε τα μέλη του ΣΦΕΑ, τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και τη γύρω περιοχή».
Τα μέλη του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967 - 74 που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι: Δούρος Βασίλης, Καραπάνος Χρήστος, Κούκου Ντίνα, Κουτσουράς Χάρης, Σκουρτόπουλος Σταύρος, Τζιαντζής Θεόδωρος, Τριανταφύλλου Νίκος, Τσολακίδου Ολγα, Χαλβατζής Σπύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για Διαδηλώσεις: Kε Μητσοτάκη Να Σας Θυμίσουμε Τι Έγινε στις 5 Μαρτίου του 1943

  Αφιερωμένο σε όσους απεργάζονται τη παρεμπόδιση των διαδηλώσεων. Να το έχουν υπόψη τους. Τις απεργίες και τις διαδηλ...

TOP READ