9 Οκτ 2018

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων




Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μην τους αφήνεις να σε κοροϊδεύουν! Η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι επιστρέψαμε στην «κανονικότητα» της «μεταμνημονιακής» εποχής και ότι κάτι θα έχουμε κι εμείς, ως εργαζόμενοι, να κερδίσουμε είναι μία απάτη. Αποκαλύπτεται πλήρως από την ίδια την πραγματικότητα που ζούμε, καθώς όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είναι εδώ και ενισχύονται!

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η «ανάπτυξή» τους… Την ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς μας. Ειδικά την φετινή τουριστική περίοδο η εκμετάλλευση και η εντατικοποίηση χτύπησαν κόκκινο. Της πείνας μισθοί, ατέλειωτες οι ώρες εργασίας, απληρωσιά, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δουλειά και επίσημα μέχρι στις δώδεκα το βράδυ με την έγκριση της Περιφερειακής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, με εργαζόμενους πολυμηχανήματα, που εργάζονται σε αντικείμενα που δεν γνωρίζουν και είναι άσχετα με την ειδικότητα της σύμβασής  τους, με προαναγγελθέντα «εργατικά ατυχήματα»-εργοδοτικά εγκλήματα (όπως εκείνο στο σούπερ μάρκετ Δήμητρα της Αχαράβης ή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας την περασμένη χρονιά) και τις δεκάδες λιποθυμίες λόγω των άθλιων συνθηκών δουλειάς, με απολύσεις εργαζομένων γυναικών επειδή τόλμησαν να μείνουν έγκυες και άλλων γιατί αρρώστησαν από σοβαρές ασθένειες. Με την εργοδοσία, όπως εκείνη του καζίνο Κέρκυρας να θεωρεί «παράλογο» και «ανήθικο» την διεκδίκηση από τους εργαζόμενους δεδουλευμένων μηνών, οι οποίοι δε μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, με τις τράπεζες να απειλούν ότι θα κατασχέσουν τα σπίτια τους, την ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, τον Δήμο (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) να κόβει το νερό. Με το αίσχος του υποκατώτατου μισθού σε νέους συναδέλφους, με την μαθητεία και τις ελαστικές μορφές εργασίας που διευρύνονται… Με το σκουπιδαριό και την τρομοκρατία των ΜΑΤ να απειλούν την ίδια μας την ζωή, ώστε να μπορέσει τελικά η διαχείρισή των σκουπιδιών να περάσει στα χέρι ιδιωτών, για να κάνουν χρυσές μπίζνες. Με την ένταση της καταστολής και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών, με την οριστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με κριτήριο την κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών, όπως ορίζει ο μνημονιακός νόμο «Βρούτση-Αχτσιόγλου», που υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Ένωση Κεντρώων μόλις πριν λίγε μέρες.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Από όλα τα παραπάνω είναι πιο φανερή από ποτέ η ανάγκη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), που θα διασφαλίζουν όχι μόνο τον μισθό αλλά συνολικά το πώς δουλεύουμε, κάτω από ποιες συνθήκες, τα δικαιώματά μας, την ίδια μας την ζωή. Αυτά προσπαθούν να καταργήσουν με τον παραπάνω νόμο «Βρούτση-Αχτσιόγλου», βάζοντας ταφόπλακα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, γιατί αυτό επιτάσσει η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων αφεντικών. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του, μακριά από τον συνάδελφό του, μακριά από το Σωματείο μας, το Π.Α.ΜΕ., τις οργανωμένες συλλογικές διεκδικήσεις, γιατί έτσι μπορούν να μας ξεζουμίζουν πιο εύκολα, να αυγατίζουν τα πλούτη τους πάνω στα αποκαΐδια της δικής μας ζωής. Γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχουμε και γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μην παρακολουθείς ως θεατής την ζωή σου. Γίνε πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ο γρηγορότερος ή ο πιο αργός θάνατός που σου παρουσιάζουν ως μοναδική σου επιλογή δεν είναι μονόδρομος για εσένα! Δεν είναι καν επιλογή! Μοναδική μας επιλογή είναι να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Μοναδική μας επιλογή είναι η οργάνωση, ο αγώνας και η αντεπίθεση! Μοναδική μας επιλογή είναι να πάρουμε την ζωή μας στα δικά μας χέρια!

Για τον λόγο αυτό δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. σε ολόκληρη την χώρα παίρνουν αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Νοέμβρη. Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στα σχέδια και στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στο εργατικό κίνημα, των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Δεν είναι τυχαίο που οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σφυρίζουν αδιάφορα στο αίτημα των εργαζομένων για απεργία στις 8 Νοέμβρη με αυτό το περιεχόμενο. Δεν είναι τυχαίο που η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κάνει πως δεν είδες και δεν άκουσε για την παραπάνω απεργία.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Εσύ είσαι που μπορείς να πιέσεις και να αναγκάσεις τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να πάρουν αποφάσεις για απεργία, εσύ είσαι που μέσα από τον αγώνα σου μπορείς να διεκδικήσεις όλα όσα σου έχουν κλέψει, όλα όσα σου ανήκουν και δε μπορείς να απολαύσεις εσύ και τα παιδιά σου! Εσύ είσαι που μπορείς να επιβάλεις την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, την απαγόρευση των πλειστηριασμών των περιουσιών μας, την κατάργηση της φοροληστείας. Εσύ είσαι που μπορείς να επιβάλεις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ανάκτηση των απωλειών, με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις, την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες, το 7ωρο, το 5ήμερο, το 35ωρο κ.ά. Όλα αυτά βάζουμε ως στόχο, ως περιεχόμενο της παραπάνω απεργίας.

Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, την ικανοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων! Έλα να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ