21 Νοε 2018

Στρατευμένοι νέοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Σταύρο Παπαδάκη

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης στο ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, που βγήκε στην αναφορά πριν λίγες μέρες ενάντια στη συμμετοχής της φρεγάτας “Ναβαρίνον” σε νέα νατοϊκή άσκηση πολέμου στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την άμεση μετάθεσή του. Αυτή τη φορά το παράδειγμά του χαιρέτισαν μέσω του Ριζοσπάστη συνάδελφοι του στρατευμένοι, πολλοί εξ αυτών επώνυμα, κόντρα στις πιθανές συνέπειες της αλληλεγγύης τους, δυναμώνοντας τις φωνές των φαντάρων που ζητούν να σταματήσει επιτέλους η αξιοποίηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, με συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης της χώρας που προσδοκά σε ποικίλα οφέλη.
«Χαιρετίζω και στηρίζω την παλικαρίσια στάση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη να βγει σε αναφορά στη φρεγάτα “Ναβαρίνον” και να καταγγείλει τη συμμετοχή του πλοίου που υπηρετεί σε αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αυτές οι αποστολές δεν έχουν καμιά σχέση με την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας. Προετοιμάζουν τον μηχανοκίνητο όλεθρο του ΝΑΤΟ για τις κόντρες ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές που οξύνονται. Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Είναι το σιδερένιο χέρι των ιμπεριαλιστών που σπέρνει θάνατο και δυστυχία. Ο ναύτης Παπαδάκης δεν είναι μόνος του, η στάση του ταυτίζεται με την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, παραδειγματίζει. Κανένας φαντάρος, ναύτης ή σμηνίτης έξω από τα σύνορα. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου».
Στρατιώτης (ΠΖ) Μπουντόλος Σωκράτης
«Η συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον” στη ΝΑΤΟική αποστολή “Sea Guardian” αποτελεί το νέο επεισόδιο στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας. Η παλικαρίσια στάση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, που εξέφρασε την αντίθεσή του με τη συμμετοχή της φρεγάτας όπου υπηρετεί τη θητεία του, καθώς και οι δεκάδες αντιδράσεις νέων στρατευμένων, εργαζομένων, συλλόγων και σωματείων, είναι η μόνη πατριωτική στάση που εκφράζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Το μέλλον και τα όνειρα της νεολαίας δεν χωράνε στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Οι νέοι που υπηρετούμε τη θητεία μας, δεν πρέπει να δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι στα νέα εγκλήματα που προετοιμάζονται στην περιοχή μας και δεν έχουν καμία σχέση με την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας για τα οποία κληθήκαμε να υπηρετήσουμε. Οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουμε καμία απολύτως δουλειά έξω από τα σύνορα».
Στρατιώτης (ΤΧ) Ιωσηφίδης Κωνσταντίνος
«Ως Ελληνας στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, οφείλω να δηλώσω τη στήριξή μου στον ναύτη Σπύρο Παπαδάκη, που διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή του στη ΝΑΤΟική άσκηση της φρεγάτας που υπηρετεί. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός, πόσο μάλλον στρατιώτης, δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκεται εκτός συνόρων της πατρίδας μας για να εξυπηρετήσει τα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, για τα αποκλειστικά συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν. Η μόνη μας δουλειά είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων. Έξω οι ΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα. Καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές ασκήσεις και επεμβάσεις».
Στρατιώτης (ΠΖ) Παυλίδης Αλέξιος
«Χαιρετίζω τη στάση του συνάδελφου Σταύρου Παπαδάκη, ναύτη στο ΠΝ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον” σε ΝΑΤΟική άσκηση έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα συνθήματα των χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, εργατικών συνδικάτων, φοιτητών που βροντοφώναξαν “Έξω από το ΝΑΤΟ”, όπως ακούστηκαν τη μέρα μνήμης του Πολυτεχνείου, αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα. Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, που καθημερινά συντελείται, μόνο δεινά έχει να φέρει για τον λαό, καθώς το ΝΑΤΟ είναι το γεράκι του πολέμου, παλαιότερα στα Βαλκάνια και σήμερα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να είναι η προάσπιση των ελληνικών συνόρων και όχι η συμμετοχή τους σε ασκήσεις και αποστολές έξω από αυτά».
Σμηνίτης Σωτήρης Δημητρόπουλος
«Χαιρετίζω τη στάση του συναδέλφου μας Σταύρου Παπαδάκη. Ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στις αιμοδιψείς αποστολές του ΝΑΤΟ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Στηρίζω τον αγώνα του συναδέλφου. Όχι σε οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που μόνο σκοπό έχουν να αιματοκυλίσουν τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου».
Σμηνίτης Τσιτούρας Πέτρος, 120 ΠΕΑ Καλαμάτα
«Στεκόμαστε στο πλευρό του ναύτη Στ. Παπαδάκη, που πρόσφατα δήλωσε τη διαμαρτυρία του για τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον” στη ΝΑΤΟική άσκηση “Sea Guardian”. Το ΝΑΤΟ δεν παρέχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό, παρέχει ασφάλεια σε επενδύσεις, εξορύξεις πετρελαίου, σε δρόμους μεταφοράς Ενέργειας. Συμφέροντα που έχουν να κάνουν με τα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων και δεν λογαριάζουν λαούς και ανθρώπινες ζωές. Δηλώνουμε: Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις και αποστολές. Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων».
Στρατιώτες από την 32η Αυτοκινούμενη Μοίρα Μέσου Πυροβολικού – Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ