24 Νοε 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ-Και στην αντιμνημονιακή εποχή το κράτος συνεχίζει με τρομοκρατία και καταστολή


.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για το αστικό κράτος εχθρός είναι οι εργαζόμενοι και οι κινητοποιήσεις τους, το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων. Εισαγγελέας και αστυνομία καλούν σε προανάκριση τους συνδικαλιστές που μετείχαν στην κινητοποίηση στη γέφυρα της Μεσογγής στις 21/07/2018 ως διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση με τη «μη διαχείριση» των απορριμμάτων στη Κέρκυρα και τα βουνά σκουπιδιών να σαπίζουν στους δρόμους, το παράνομο άνοιγμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, την αστυνομοκρατία στη περιοχή που στόχο έχει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου!
Είναι πολύ γελασμένοι όμως αν θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να φοβίσουν!
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί ΕΒΕ, η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα από τη ζωή και την πείρα τους.
Η κυβέρνηση και όλα τα παρακλάδια της έχουν  δώσει εξετάσεις και έχουν αποτύχει για τα λαϊκά συμφέροντα
·        Προσπαθώντας με «νόμους» να εμποδίσουν το δικαίωμα στην απεργία, να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση
·        Βάζοντας (με το νέο προϋπολογισμό) το λαό να πληρώσει 46 δις ευρώ φόρους μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη φορολογία για το κεφάλαιο
·        Κόβοντας συνεχώς από τις κοινωνικές παροχές σε υγεία και παιδεία, βάζοντας από τη πίσω πόρτα την ιδιωτική πρωτοβουλία «για να μας σώσει»!
·        Βάζοντας τη δημόσια υγεία σε 2ο πλάνο με τους σωρούς των σκουπιδιών να μεγαλώνουν γιατί προτεραιότητα έχει το «κέρδος»- με αυτό το γνώμονα γίνονται επενδύσεις και έργα ή όχι.

Κανείς να μη φοβηθεί κανείς να μη ξεγελαστεί από τις νέες υποσχέσεις
Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε μια άδικη-ταξική κοινωνία
Η ενίσχυση των σωματείων, του εργατικού λαϊκού κινήματος είναι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα. Πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στη τρομοκρατία και την καταστολή.
Δίνουμε το παρόν στην απεργία 28 Νοέμβρη 10:00 π.μ. στο ΣΑΡΟΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ