24 Νοε 2018

Εσύ ήξερες ότι η Κατερίνα Γιουλάκη είναι ΚΚΕ;

Ανάμεσα στις πολλές δηλώσεις από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων (κι όχι μόνο) μπορούμε να εντοπίσουμε κι αρκετές εκπλήξεις. Από το σημερινό φύλλο του Ριζοσπάστη ξεχωρίζουμε εκείνη της Κατερίνας Γιουλάκη, η οποία με μια λιτή δήλωση μας αποκαλύπτει ότι στηρίζει το ΚΚΕ “από τα νεανικά της χρόνια”:
Στηρίζω το ΚΚΕ από τα νεανικά μου χρόνια και θα συνεχίσω να το στηρίζω. Είμαι συγκινημένη, που το Κόμμα μας έκλεισε 100 ηρωικά χρόνια. Εύχομαι να τα κάνει 200 για το καλό του λαού.
Μπορεί οι ρόλοι της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με προεξάρχοντα φυσικά εκείνον της Κατερίνας Σοφιανού στο “Ρετιρέ” να αποτυπώνουν την επιτομή του μετεμφυλιακού και μεταπολιτευτικού ελληνικού μικροαστισμού, φαίνεται όμως πως η ζωή δεν αντέγραψε την τέχνη στην προκειμένη περίπτωση. Οφείλουμε όμως να δηλώσουμε εντυπωσιασμένοι από το γεγονός, καθώς, αν και από τα μικράτα της φίλη του κόμματος, δε θυμόμαστε τουλάχιστον σε πρόσφατες δεκαετίες να είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της σε αυτό.
Ίσως όμως το όνομα του ρόλου της ως – όχι πάντα εύθυμης – ζωντοχήρας στη σειρά του Δαλιανίδη να είχε τη δική του σημειολογία: Μήπως άραγε είναι μια κρυφή αναφορά στο Νίκο Σοφιανό; Και ποια η σχέση με τον ηθοποιό Φίλιππο Σοφιανό, που επίσης ήταν από τις μη άμεσα αναμενόμενες παρουσίες, τόσο στο ΣΕΦ αύριο, όσο και με τις δηλώσεις του πριν λίγες μέρες;
Είμαστε βέβαια σίγουροι πως κάποιοι στο άκουσμα της είδησης αναφώνησαν: “Ε όχι! Ε όχι!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ