13 Φεβ 2019

«Τα όνειρά μας βάζουνε χρόνια υποθήκη, θέλουν να πληρώνουμε και στο σχολείο νοίκι»

Η Συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου – Δραπετσώνας καταγγέλλει την απόδοση στο υπερταμείο 50 ελεύθερων χώρων και ενός αρχαιολογικού χώρου και πραγματοποιούν αύριο το πρωί στις 11 πμ πορεία από την Πλατεία Λαού -που προς το παρόν γλίτωσε και δεν πάει για ξεπούλημα- προς το Δημαρχείο της πόλης.
Παρακάτω δημοσιεύουμε το κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερψη-χώρος, που συμμετέχει στην κινητοποίηση και αντιδρά ενάντια στο μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Φίλες και Φίλοι
Τα αποτελέσµατα των µνηµονίων τα ζούµε καθηµερινά και στη … µεταµνηµονιακή εποχή… Εκτός των άλλων, όπως έγινε γνωστό, µε υπουργική απόφαση έχουν εκχωρηθεί στο λεγόµενο «υπερταµείο» για «εγγύηση και αξιοποίηση» δηλαδή για ξεπούληµα, πάνω από 10.000 ακίνητα του ∆ηµοσίου, των ∆ήµων, της εκκλησίας, του ελληνικού λαού γενικότερα…
Σ’ αυτά τα 10.000 ακίνητα περιλαµβάνονται και 50 συνολικά χώροι στο ∆ήµο µας (Κερατσίνι – ∆ραπετσώνα)! Μεταξύ αυτών ο αρχαιολογικός χώρος στο Καστράκι, σχολεία, τµήµα του πάρκου Σελεπίτσαρι, πλατείες, γήπεδα, παιδικές χαρές, το κλειστό γυµναστήριο Κασιµάτης, οι Σιταποθήκες και… ο κατάλογος συνεχίζεται…
Ο Σύλλογός µας δεν σκοπεύει να µείνει αδρανής σ’ αυτό το ξεπούληµα της περιουσίας του ελληνικού λαού… ∆εν ανεχόµαστε να πληρώσουµε πάλι εµείς και τα παιδιά µας τις µνηµονιακές δεσµεύσεις της Κυβέρνησης και των Τοπικών Αρχών. ∆ε θα δεχτούµε να ξεπουληθούν σε ιδιώτες και µεγάλα επιχειρηµατικά συµφέροντα, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα σχολεία, τα πάρκα και οι πλατείες µας…
– Απαιτούµε την ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ της εκχώρησης των 50 ακινήτων του ∆ήµου αλλά και του συνόλου των ακινήτων στο «υπερταµείο»..
– ∆ιεκδικούµε περισσότερους ελεύθερους χώρους αναψυχής, πολιτισµού και αθλητισµού, χωρίς να βάζουµε συνεχώς το χέρι στην τσέπη…
-Απαιτούµε να προχωρήσει η απαλλοτρίωση του συνόλου των 640 στρεµµάτων της περιοχής των Λιπασµάτων και η αξιοποίησή τους προς όφελος του λαού της περιοχής.
– Απαιτούµε την ΑΜΕΣΗ αποµάκρυνση των εγκαταστάσεων της OIL ONE και των καζανιών του θανάτου απ’ την πόλη µας, που εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τη ζωή µας και υποθηκεύουν το µέλλον των παιδιών µας.
Ενώνουµε τη φωνή µας µε τους µαθητές της πόλης µας που σηκώνουν το ανάστηµά τους και αγωνίζονται για όλα τα παραπάνω και για µια καλύτερη ζωή..
Σας καλούµε στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα των Σχολείων Κερατσινίου & ∆ραπετσώνας την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Λαού και πορεία στο ∆ηµαρχείο. Έχουµε υποχρέωση να σταθούµε δίπλα στα παιδιά µας που αγωνίζονται γι’ αυτά που τους στερούν και διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν.
Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο Του Πολιτιστικού Συλλόγου ∆ραπετσώνας «ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ