16 Φεβ 2019

Περισσότεροι Πασόκοι απ’όσους είχε ο ΓΑΠ στο νέο υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ


“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι γραφείο εξεύρεσης υπουργικών χαρτοφυλακίων για την επόμενη κυβέρνηση” και “Αποκαλύπτουμε την μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει γίνει ποτέ στον τόπο. Εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν το ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ” δήλωνε το όχι και τόσο μακρινό 2016 ο Θάνος Μωραΐτης, νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, πού αλλού; Μα στη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έγινε ποτέ στον τόπο. Σας αφήνουμε να απαντήσετε μόνοι σας για το νικητή του διαγωνισμού ξεφτίλας μεταξύ Μωραΐτη, Άδωνι που έλεγε όταν ήταν στο ΛΑΟΣ πως παίρνουν ναρκωτικά όσοι λέγανε πως θα πάει στη ΝΔ και Γιώργου Αμυρά, που δήλωνε ελάχιστα πριν την αποχώρησή του από το Ποτάμι πως όποιος τα λέει αυτά είναι “ένας γελοίος και μισός” και προχωράμε στην επόμενη μεταγραφάρα, τον νέο υφυπουργό μεταναστατευτικής πολιτικής, Άγγελο Τόλκα.
Ο Τόλκας λοιπόν, ΠΑΣΟΚ από το γεννοφάσκια του, μεγαλοπασπίτης, βουλευτής και μετέπειτα υφυπουργός επικρατείας του ΓΑΠ και του Παπαδήμου, ήταν με τη Φώφη μέχρι και τον Οκτώβρη του 2018. Βαθιές ιδεολογικές διαφωνίες, όπως η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να αλλάξει μέσα σε δυο μέρες την απόφασή της να του δώσει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχει Κεντρικής Μακεδονίας, οδήγησαν στην αποχώρησή του. Το προοδευτικό μέτωπο που εξήγγειλαν οι Συριζαίοι είναι ολάνθιστο με καταπράσινα φύλλα. Πλέον μόνο η Τίνα η Μπιρμπίλη μένει παραπονεμένη από τα παλιά σχήματα του ΓΑΠ, ελπίζουμε όχι για πολύ. Υπάρχουν τελικά διάφοροι τρόποι να γίνεις αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, κι ο Τσίπρας παρέδωσε μαθήματα, αν και του στοίχισε κάποια χρόνια αναμονής:

Τι ωραία που το έλεγαν το 2014 οι Συριζαίοι: Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν…
Εύφημος μνεία για την τοποθέτηση του Κατρούγκαλου στο υπουργείο εξωτερικών. Αν μη τι άλλο, οι κρίσιμες στιγμές στη γειτονιά μας και διεθνώς απαιτούσαν έναν πύρινο κομμουνιστή στη θέση αυτή. Γιατί αν υπάρχουν δυο πράγματα στα οποία πιστεύει ο νέας μας ΥΠΕΞ, είναι στην ταξική αποστασία και στη Φεντερίκα Μογκερίνι για τη Βενεζουέλα. 
Βρείτε πόσοι πασόκοι θα μπουν στο Σύριζα μέχρι τις βουλευτικές και κερδίστε το πορτρέτο του Βελουχιώτη απευθείας από το γραφείο του Σπίρτζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ