19 Φεβ 2019

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ "ΖΑΙΟΥΣ",, -ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ !!

 


Δηλώνουν στήριξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ



   Χρήστος ΚΑΜΖΕΛΑΣ
   Υπαστυνόμος Β' ε.α. ΕΛ.ΑΣ.
Κατάγομαι από φτωχή αγροτική οικογένεια, γεννημένος στο χωριό Λαμπίρι της ορεινής Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας. Μεγαλώνοντας έζησα τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά μου να μας μεγαλώσει αφού τα πράγματα στον αγροτικό χώρο ήταν δύσκολα και το εισόδημα φτωχό. Το 1983 εντάχθηκα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Τόσο η καταγωγή μου όσο και η εμπειρία η επαγγελματική από την Αστυνομία με ευαισθητοποίησαν και με έκαναν να σκέφτομαι πως η κοινωνία μπορεί να γίνει καλύτερη και οι άνθρωποι να έχουν δικαίωμα στη ζωή. Υπηρετώντας αυτές τις σκέψεις και κατά τη διάρκεια της εργασίας μου αλλά και όταν συνταξιοδοτήθηκα ήμουν ανήσυχος και στήριζα δράσεις και κινήσεις διεκδίκησης.

Σήμερα, μέσα απ' αυτήν τη δράση μου, μπορώ και διακρίνω τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος και την ανάγκη της οργανωμένης δράσης μαζί με το λαϊκό κίνημα για να μπορέσει η κοινωνία να διεκδικήσει κατακτήσεις και δικαιώματα. Ενόψει των εκλογών νιώθω έτοιμος να στηρίξω με οποιονδήποτε τρόπο το ΚΚΕ. Σε αυτό με οδηγεί η διαπίστωση ότι οι συνδυασμοί αυτοί είναι συνδυασμοί μάχης και αγώνα τόσο για ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης όσο και για μια κοινωνία δικαιωμάτων. Για τους λόγους αυτούς καλώ όλους τους εν ενεργεία και απόστρατους να στηρίξουν και αυτοί.


    Αλέξανδρος ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ
    Συνταξιούχος, Πάτρα
Ως απλός άνθρωπος και εργαζόμενος στη λαϊκή αγορά πάρα πολλά χρόνια και πιστεύοντας ότι έχω αναπτύξει την ταξική μου συνείδηση, βλέποντας το έργο που έγινε στο δήμο Πάτρας, και χωρίς χρηματοδότηση, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Κώστα Πελετίδη, παρόλο που για πάρα πολλά χρόνια στήριζα και συμμετείχα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρώ γιατί πλέον δεν με εκφράζει πια η πολιτική του πρακτική. Γι' αυτόν το λόγο στηρίζω τον Κώστα Πελετίδη και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Πατρέων και τον Νίκο Καραθανασόπουλο στην Περιφέρεια. Είμαι, λοιπόν, στη διάθεση των πραγματικών ταξικών δυνάμεων όπου χρειαστεί για να συνεχίσουμε τους αγώνες. Και παρέχω τη στήριξή μου με όλες μου τις δυνάμεις στο ΚΚΕ.


    Βασίλης ΚΩΣΤΑΡΑΣ

    Ακτινολόγος, επιμελητής Α' του ΓΝ Αγρινίου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μια σειρά σοβαρές εκλογικές μάχες και αυτό που κρίνεται είναι οι εργαζόμενοι να βγουν από καλύτερες θέσεις για να διεκδικήσουν.

Βιώσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - «πρώτη φορά αριστερά» - που προώθησε την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Εφάρμοσε τα 2 μνημόνια, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ψήφισε ένα τρίτο ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Πρωτοστάτησε με τέτοια συνέπεια, που θα την ζήλευαν πολλοί, σε όλους τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας το λαό σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ηταν αυτός που με το σύνθημα «η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι», έσπειρε αυταπάτες, εγκλώβισε συνειδήσεις, λέγοντας ότι αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκλέγοντας κυβερνήσεις «αριστερές», θα άλλαζε ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ, θα έμπαινε φρένο στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Οσοι συμμετείχαμε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πιστέψαμε ότι μια αριστερή κυβέρνηση, ακόμα και στον καπιταλισμό, θα μπορούσε να βάλει φρένο στα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στην επίθεση του κεφαλαίου.

Το δημοψήφισμα του 2015, το «όχι» που έγινε «ναι» και έφερε ένα 3ο μνημόνιο, εξαπατώντας και σπέρνοντας απογοήτευση, με οδήγησε στην αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους, συμμετέχοντας τότε στη δημιουργία της ΛΑΕ. Αμεσα συνειδητοποίησα πια το αδιέξοδο της πολιτικής πρότασης και των δύο κομμάτων για την υπεράσπιση του λαού. Από τότε άρχισα να παρακολουθώ πιο στενά τη δράση του ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση. Επιβεβαιώθηκαν όλες οι εκτιμήσεις του και αποδείχτηκε ο πιο συνεπής, σταθερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού, πρωτοστατώντας στο ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγώνες. Με αυτές τις σκέψεις, δηλώνω τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και καλώ κάθε έντιμο, αγωνιστή, αριστερό να κάνει θαρρετά το βήμα, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που μπορεί να έχουμε, τώρα να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού, για όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.


    Δημήτρης ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
    Αυτοαπασχολούμενος λογιστής, Αίγιο
Δηλώνω την ανεπιφύλακτη στήριξή μου στο ΚΚΕ, στη δύναμη η οποία κράτησε ζωντανές τις ελπίδες και θρέφει την κρυφή δύναμη που έχουν ο λαός και η εργατική τάξη να γίνουν εκείνοι κύριοι του εαυτού τους. Δεν δίστασε 100 και πλέον χρόνια, δεν ξεπούλησε, δεν άφησε - παρά το όποιο κόστος - το λαό αθωράκιστο, απέναντι στα ψέματα και τις αυταπάτες που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, έχοντας στηρίξει στις εκλογές του 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνομαι τη μεγάλη σημασία που είχε η αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ στο να γίνει γρήγορα κατανοητός ο ύπουλος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ.


    Ειρήνη ΚΑΡΡΑ
    Αρχιτέκτονας - πρώην δήμαρχος Δάφνης Αττικής
Στις σκληρές για τη ζωή των πολιτών σημερινές συνθήκες, τώρα που το πολιτικό σύστημα έφτασε σε σημείο έσχατου εξευτελισμού, τώρα που όλα τα προσχήματα για την «ελπίδα που έρχεται» έπεσαν, πιστεύω ότι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


    Στρατής ΚΑΛΑΦΑΤΟΥΔΗΣ
    Μουσικός παραγωγός, Χίος
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πολιτική μας πράξη είναι ίδια με τη θεωρία μας. Ο λόγος που στηρίζουμε τους συνδυασμούς του ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι γιατί ο Πελετίδης και όλοι οι κομμουνιστές δήμαρχοι δεν άφησαν ούτε ένα παιδί να λιποθυμήσει από πείνα. Γιατί ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι με τους αδικημένους και τις ανάγκες τους και όχι με την πλουτοκρατία. Γιατί έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το νησί μας και τους ανθρώπους του, δηλώνω τη στήριξή μας στην υποψηφιότητα του Σταύρου Τάσσου, υποψήφιου περιφερειάρχη για το Βόρειο Αιγαίο και βουλευτή του ΚΚΕ, της Αγλαΐας Κυρίτση, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και του Μάρκου Σκούφαλου, υποψήφιου δημάρχου Χίου, γιατί τίποτα δεν είναι ουτοπία και τα πάντα είναι εφικτά!

    Οδυσσέας ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
    Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού
Τα τελευταία 4,5 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο Σύλλογο του Ρωμανού γνώρισα και συνεργάστηκα και συνεχίζω να συνεργάζομαι με τη δημοτική αρχή άψογα. Γνώρισα τους ανθρώπους αυτούς, τους εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκαν. Δουλέψαμε καλά όλοι μας και λύσαμε πολλά προβλήματα του χωριού μου. Με τη σειρά μου και εγώ θα στηρίξω το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στο δήμο και στην Περιφέρεια αλλά και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όποτε γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές.

    Γιώργος ΜΑΡΚΟΥ
    Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της ΔΕΥΑ Πάτρας
Ως πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Πάτρας, το τελευταίο διάστημα, συνεργάστηκα με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούσαν την εργατική τάξη της πόλης μας. Η πείρα που απέκτησα μέσα από αυτήν τη συνεργασία με έκανε να πιστέψω στο ΚΚΕ και σε αυτά που πρεσβεύει. Γι' αυτό και εγώ ενώνω τις δυνάμεις μου με το ΚΚΕ για την ενίσχυση και ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του.

    Κλεάνθης ΠΡΕΒΕΔΟΥΡΟΣ
    Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού της ΔΕΥΑ Πάτρας
Η συνεργασία μου με τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ, ως μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Πάτρας, το προηγούμενο διάστημα, με έχει κάνει να πιστεύω ότι είναι η μόνη δύναμη που προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Από την εμπειρία μου αυτή δεν θα μπορούσα παρά να ενώσω τις δυνάμεις μου με το ΚΚΕ για την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων.

Σελ. /40 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ