19 Φεβ 2019

Μερική απαγόρευση της δράσης του ΚΚΕ ζητά μέλος σχολικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε σύμφωνα με καταγγελία μέλος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ζητώντας από το δήμαρχο και άλλους φορείς της πόλης τη διαγραφή του επικεφαλής της τοπικής Λαϊκής Συσπείρωσης από τη Σχολική Επιτροπή του δήμου επειδή είναι κομμουνιστής. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο μέλος θεωρεί πως οι αρχές και οι αξίες του στελέχους της ΛΑΣΥ  “δεν αρμόζουν ούτε προβλέπονται από τη σχολική νομοθεσία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μαθητές”. Πραγματικά θυμίζουν ιδιώνυμο του Βενιζέλου οι διατυπώσεις του εν λόγω κυρίου, ο οποίος είναι προφανώς ένα βήμα πριν ζητήσει και ακόμα και την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών. Όλ’αυτά λίγο καιρό μετά την ανεπιτυχή απόπειρα εξοβελισμού της “άθεης εθνομηδενίστρια” από Σύλλογο γονέων σε άλλο δήμο της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι που θέλουν να επιβάλουν το απόλυτο μαύρο στα σχολικά πράγματα της πόλης. Το γονεϊκό κίνημα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος θα δώσουν για άλλη μια φορά την απάντηση που αξίζει σε αυτές τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις που θυμίζουν εποχές πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας
Μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ζητάει μερική απαγόρευση της δράσης του ΚΚΕ. Ζητάει να διαγραφεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου από τη Σχολική Επιτροπή του δήμου διότι «είναι αρχηγός παράταξης η οποία εκφράζει συγκεκριμένο πολιτικό – ιδεολογικό χώρο, το οποίο ο ίδιος συμφωνεί και διατυπώνει. Κατά την άποψή μου οι προτάσεις προς τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής επιτροπής περιέχουν αρχές και αξίες που δεν αρμόζουν ούτε προβλέπονται από τη σχολική νομοθεσία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μαθητές». (Κρατήσαμε την ακριβή διατύπωση και σύνταξη από το έγγραφο το οποίο στάλθηκε στο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, στον αντιδήμαρχο Παιδείας, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στην Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής).
Το συγκεκριμένο μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ζητάει δηλαδή να φιμωθεί η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητάει να φιμωθεί το ΚΚΕ γιατί, όπως λέει, οι ιδέες τους δεν μπορεί να έχουν σχέση με τους μαθητές! Δεν μπορούν, δηλαδή, να έχουν σχέση με τους μαθητές οι ιδέες του Γληνού, του Ρίτσου, του Βάρναλη;! Και ποιες ιδέες τότε μπορούν να έχουν σχέση με τους μαθητές;! Και ποιες ήταν οι προτάσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τη Σχολική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο;! Να υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση των σχολείων από το κράτος για να μη χρειάζεται οι γονείς να ζητούν ελεημοσύνες από χορηγούς, να υπάρχουν διορισμένοι δάσκαλοι και καθηγητές, να υπάρχουν μόνιμες σχολικές καθαρίστριες.
Το ευθύ και χωρίς περιστροφές αίτημα διαγραφής από τη Σχολική Επιτροπή του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί οι ιδέες του δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να εφαρμοστούν σε μαθητές, δείχνει από ποιες ιδέες εμφορείται το συγκεκριμένο μέλος της Σχολικής Επιτροπής που ζήτησε, το έτος 2019, μερική απαγόρευση της δράσης του ΚΚΕ.
Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που κάτι τέτοιοι θα ζητήσουν την απαγόρευση του ΚΚΕ, όπως είμαστε σίγουροι ότι το αίτημα του συγκεκριμένου μέλους της Σχολικής Επιτροπής όχι μόνο δεν θα βρει ούτε έναν υποστηρικτή, αλλά θα προκαλέσει και σφοδρές αντιδράσεις.
Οι κομμουνιστές έδωσαν μάχες για την Παιδεία κάτω από αντίξοες συνθήκες και κανένας δεν μπορεί να τους φιμώσει. Οι κομμουνιστές έδωσαν μάχες για την ελευθερία και για την ελεύθερη έκφραση, όταν άλλοι συνεργάζονταν με τους κατακτητές για να φιμώσουν τον Ελληνικό λαό. Οι κομμουνιστές κέρδισαν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να λένε τη γνώμη τους και αυτό το δικαίωμα κανένας δεν μπορεί να τους το στερήσει.
Βασίλης Κιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ