9 Μαρ 2019

Ψηφοφόροι για τον Μπέο

Δεκάδες δημότες του Βόλου, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες, επευφήμησαν τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος σε ένα υπέροχο κρεσέντο ανοησίας, κι αφού τόνισε πόσο αγαπάει της γυναίκες, ως τσόντες των κυρίαρχων αρσενικών και όχι ως ανεξάρτητες οντότητες βεβαίως – βεβαίως, ολοκλήρωσε την ομιλία του για τις πουτάνες τις γυναίκες, που τους αξίζει η θεία μήνις κι ο θάνατος δια πνιγμού.
Αυτά επιλέχθηκαν να ειπωθούν από τον Δήμαρχο Βόλου την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, για τις γυναίκες, οι οποίες ακόμα και σήμερα βιώνουν κοινωνικές ανισότητες, ενώ καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα για βίαια εγκλήματα που έχουν ως στόχο το φύλο τους και εκατοντάδες οι καθημερινές περιπτώσεις που παραμένουν άγνωστες.

Άγνωστο επίσης είναι το αν ο κύριος Μπέος σκοπεύει να επιλέξεινα πει ανέκδοτα για φούρνους την Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος ή αν σε εκείνη για τους Πόντιους, θα αναφερθεί στις ιστορίες του Κωστίκα και του Γιωρίκα.
Προφανώς κάποιοι θα μιλήσουν για πολίτικαλ κορέκτ κριτική. Είναι οι ίδιοι που θα κρυφτούν πίσω από αυτό για να δώσουν άλλοθι σε οποιαδήποτε ρατσιστική ή φασιστική δήλωση ή δράση. Πριν το πολίτικαλ κορέκτνες γίνει λάστιχο για να χρησιμοποιείται εκτός των άλλων ΚΑΙ ως μέσο λογοκρισίας, ήταν ένα μέσο προστασίας των πιο αδυνάτων που αντιμετώπιζαν τον ρατσισμό και τον δημόσιο εξευτελισμό, έστω κι αν ήταν κάποιες φορές ήταν ένα μέσο υποκριτικό. Κανένα άλλοθι λοιπόν σε κανέναν Μπέο.
Όσο για τους υπερασπιστές του Μπέου, που λένε πως εν μέσω τεράστιων ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων είναι υποκριτικό να ασχολούμαστε με ένα ανέκδοτο, έχω να τους προτείνω, αφού τους ενοχλούν οι ανισότητες, σε πρώτη φάση ας πάψουν να ψηφίζουν μισογύνηδες.
Είναι βέβαιο πως σε ένα σύστημα που στηρίζεται από τη φύση του στις ανισότητες, το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν πάψουν τα ηλίθια ανέκδοτα. Είναι βέβαιο όμως πως όσο ανεχόμαστε τέτοιες περιπτώσεις κι όσο ο κόσμος χειροκροτά και ψηφίζει τέτοιες συμπεριφορές, η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου Μεσαίωνα δεν απέχει όσο μπορεί να νομίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ