4 Απρ 2019

Οχι στο ΝΑΤΟικό ουρανό στα Βαλκάνια


Ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αεροπορική κάλυψη της Βόρειας Μακεδονίας, απάντησε: «Το αντάλλαγμα για την αεροπορική προστασία που θα παρέχουμε στη Βόρεια Μακεδονία είναι ένα: Η σταθερότητα της περιοχής. Γι' αυτό και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την εναέρια αστυνόμευση στη Βόρεια Μακεδονία. Εχουμε ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην αεροπορία και έχουμε την ικανότητα να εγγυηθούμε την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Το υπουργείο Αμυνας έχει στείλει ήδη προσχέδιο».
Το συμπέρασμα είναι ότι η Πολεμική Αεροπορία θα ελέγχει επί 24ωρης βάσης, 365 μέρες τον χρόνο, και τον εναέριο χώρο της εν λόγω χώρας. Πρόκειται για ΝΑΤΟική επιτήρηση. Μετά την ανάληψη αντίστοιχης ΝΑΤΟικής επιτήρησης για την Αλβανία από το 2009, για τη Βουλγαρία από το 2014 και για το Μαυροβούνιο από το 2017, τώρα ήρθε και η σειρά της Βόρειας Μακεδονίας.
Φυσικά, αυτές οι εξελίξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι αποτέλεσμα της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στο ΝΑΤΟικό άρμα, είτε ως «μεντεσές» είτε ως στρατηγικός εταίρος για τη στήριξη των «συμφερόντων των ΗΠΑ», όπως οι ίδιοι αναφέρουν.
Είναι άλλη μία απόδειξη για το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι κομμένη και ραμμένη σε στρατηγεία πέραν του Ατλαντικού και που φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με την ευημερία και την ειρήνη των λαών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατ. Μεσογείου. Μόνο το ΚΚΕ επισήμανε και ανέδειξε τους πραγματικούς στόχους αυτής της συμφωνίας.
Οι Ελληνες αεροπόροι αλλά και όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων. Αποστολή τους είναι η διαφύλαξη των συνόρων μας και όχι να γίνονται η εμπροσθοφυλακή για την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οπουδήποτε αυτά αναδύονται.
Τώρα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να δει τι σημαίνουν όλα αυτά και να κάνει ένα βήμα παραπάνω, ψηφίζοντας και υποστηρίζοντας του υποψηφίους του ΚΚΕ σε όλες τις επερχόμενες εκλογές.

Γρηγόρης ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Αντισμήναρχος (Ι) ΠΑ ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ