7 Μαΐ 2019

ΟΤΑΝ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ… «ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ»


Για πέντε σχεδόν χρόνια οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας,  με τις κοκορομαχίες τους μέσα και έξω από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  προσπαθούσαν να πείσουν τους Κερκυραίους δημότες πως οι διαφορές που τους χώριζαν ήταν τεράστιες και αγεφύρωτες. Από τη μια πλευρά η μέρα και το φώς και από την άλλη η νύκτα και το σκοτάδι.
 Η δήθεν αριστερή πολιτική της παράταξης της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΕ ) συγκρουόταν,  δήθεν ασυμβίβαστα, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ( Ν.Δ.) σε όλα τα επίπεδα : Στο πολιτικό επίπεδο , στην οικονομική πολιτική , στην κοινωνική πολιτική , σε θέματα υγείας, παιδείας και σχολικής στέγης κ.ά. Από την άλλη η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλους τους τόνους κατάγγελε τη πολιτική της πλειοψηφίας  σε όλα αυτά τα θέματα σαν διχαστική, καταστροφική και επικίνδυνη . Κατονόμαζε δε ως  υπεύθυνους αυτής της καταστροφικής πολιτικής  τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους  και συνολικά τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
 Βέβαια η παράταξη μας , η Λαϊκή Συσπείρωση, επανειλημμένα κατήγγειλε πως  όλες αυτές οι «αντιπαραθέσεις» και οι θεατρινισμοί    ουσιαστικά,  γίνονταν για το θεαθήναι και για να μας αποδείξουν πως ανάμεσα τους, δήθεν,  υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Οι διαχωριστικές αυτές γραμμές, όμως,  αποδεικνύονταν κάλπικες και ουσιαστικά ανύπαρκτες για πρωτεύοντα προβλήματα , όπως ήταν π.χ. η ανάθεση σε ιδιώτες  της αποκομιδής των απορριμμάτων. Τότε όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες    ξεχνούσαν  τις διαχωριστικές γραμμές και ψήφιζαν  ομόφωνα να δίδονται τεράστια ποσά , ζεστό χρήμα παρμένο από το υστέρημα  των Κερκυραίων Δημοτών, σε ιδιώτες.
 Οι διαχωριστικές αυτές γραμμές ανάμεσα στη ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ. ,την παράταξη του κ. Νικολούζου  και την  παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» της κυρίας Μ. Υδραίου,  αποδεικνύονται και σήμερα, με τις περίφημες «μεταγραφές» από την «αριστερή» παράταξη στην παράταξη της δεξιάς, φενάκη. Αποδεικνύονται κάλπικες , ψεύτικες, ανύπαρκτες … «πουκάμισα αδειανά».
  Οι , καθ΄ ομολογία της κυρίας Υδραίου, εφαρμόζοντες επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές στην οικονομία, στην παιδεία,  στην πρόνοια και στην κοινωνική πολιτική, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, δημαρχεύοντες  και πρόεδροι δημοτικών οργανισμών , εν μία νυκτί , σαν έτοιμοι όμως από καιρό,  βρέθηκαν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της επάρατης δεξιάς με τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές που υποτίθεται ότι για πέντε χρόνια αντιμάχονταν. Και πως αλήθεια χαρακτήρισαν την ενέργεια τους αυτή; Μα βέβαια σαν μία τολμηρή και μεγάλη «υπέρβαση» . Ο λαός μας βέβαια τέτοιες ενέργειες τις ονομάζει και ορθώς «κωλοτούμπες» ! Πως αλήθεια δικαιολόγησαν αυτή τους την πράξη; Μα η δικαιολογία είναι προφανής … «για το καλό της Κέρκυράς μας» …όχι βέβαια η  διατήρηση της «καρέκλας». Πώς θα υπηρετήσουν νεοφιλελεύθερες , δεξιές πολιτικές  που υποτίθεται πως μέχρι κι αυτή την στιγμή, αφού δεν έχουν παραιτηθεί , αντιμάχονται; Μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες….  Εξάλλου και στην παράταξη  του ΣΥΡΙΖΑ παρόμοιες πολιτικές υπηρετούσαν…..μόνο που δεν το ομολογούσαν.
           Αντίστοιχα ισομεγέθης κωλοτούμπα   και από την παράταξη της δεξιάς «Κερκυραίων Δήμος —Νέα Αρχή» . Οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της «καταστροφικής και επικίνδυνης»  πολιτικής της παράταξης του κ. Νικολούζου στην οικονομία ,στη παιδεία, στην πρόνοια και στην κοινωνική πολιτική με την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους ως υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της κυρίας Υδραίου αναβαθμίσθηκαν αμέσως , από την κυρία Υδραίου,  και έγιναν  «… άξιοι και ικανοί…. ενεργοί και δημιουργικοί άνθρωποι…».
        Μετά από όλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να αναφωνήσει το γνωστό …. «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !»,  αλλά μου φαίνεται πως και η φράση αυτή δεν επαρκεί για να αποδώσει όλο αυτό το σκηνικό που περιγράψαμε πιο πάνω.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση μετά από όλα αυτά τα γεγονότα καλεί τους Κερκυραίους δημότες να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Να μην αποδεχτούν την προφανή κοροϊδία. Να μη ξεγελαστούν  από ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις παρατάξεις και τα κόμματα που για δεκαετίες κυβερνούν αυτό τον τόπο και τον οδηγούν από το κακό στο χειρότερο. Να μην υποκύψουν σε  ψεύτικα διλλήματα. Οι Κερκυραίοι Δημότες και κύρια τα εργατικά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από παρατάξεις και κόμματα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια  τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Τους καλούμε στις επερχόμενες εκλογές να ενισχύσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Ψηφοδέλτια που  αποτελούν εγγύηση για την συνεπή υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων.              
                                                                                 ΚΕΡΚΥΡΑ 06/05/2019

                                                                          ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
                                                                       ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ