Σε καθεστώς σταδιακής αποσύνθεσης βρίσκεται πλέον το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, καθώς προχωρά η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ολοένα και περισσότερα πρώην στελέχη της συμμορίας προβαίνουν σε δηλώσεις αποστασιοποίησης. 
Μετά τις καταγγελίες του πρώην ευρωβουλευτή Ελ. Συναδινού για «οικογενειοκρατία» και ταμεία με «μαύρα χρήματα», τις κατηγορίες της οικογένειας Φουντούλη για πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας του Γ. Φουντούλη από την χρυσαυγίτικη συμμορία, ήρθε άλλη μια σφαλιάρα για τη ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου. 
Σε δήλωση αποστασιοποίησης προχώρησε πριν από λίγες μέρες ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Νομό Σερρών Νικήτας Σιώης, αφήνοντας σαφείς αιχμές ενάντια σε ηγετικά στελέχη της φασιστοσυμμορίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Σιώης κάνει λόγο για «γαμπρούς» (Ματθαιόπουλο), «νονούς» (Παππά), «συζύγους» (Ζαρούλια) και «βολεμένους ημετέρους» που στελεχώνουν τον κομματικό μηχανισμό της οργάνωσης. 
Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που μια σειρά μέλη της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβρη του 2013, παριστάνουν ότι… δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο, εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες ο ένας προς τον άλλο ενώπιον του δικαστηρίου. 
Την ίδια στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο εκλογικής συντριβής στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιούλη και με ελάχιστη συμμετοχή στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις,  η ηγεσία της ναζιστικής συμμορία κάνει απέλπιδες προσπάθειες να συσπειρώσει ψηφοφόρους του ακροδεξιού χώρου. Στο ίδιο πλαίσιο εντείνεται και η εσωτερική «φαγωμάρα», δεδομένης της μεγάλης δυσαρέσκειας που επικρατεί στις τάξεις των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής για την ηγεσία του Μιχαλολιάκου, κάτι που εκφράζεται και από έντυπα πολιτικά προσκείμενα στο ναζιστικό μόρφωμα.
Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τη φασιστική δημαγωγία της Χρυσής Αυγής. Να σκεφτούν ότι πρόκειται για εγκληματική, ναζιστική οργάνωση βουτηγμένη στην σαπίλα και τη διαφθορά. Οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα, πρέπει να τσακιστούν πολιτικά, να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότερο, να βουλιάξουν εκλογικά.
Αυτό που θα τους «πονέσει» περισσότερο είναι η εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος που αντιπαλεύει με συνέπεια το εγκληματικό χρυσαυγίτικο μόρφωμα και τον φασισμό-ναζισμό.