3 Ιουν 2019

Τα ξαναλέμε σε μια τετραετία…

Είναι σαφώς δελεαστικό και ελκυστικό ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει φοροληστείες, πλειστηριασμούς κατοικιών, διακοπές παροχής ρεύματος, λουκέτα μικροεπιχειρήσεων, μεγαλοεργολάβους και μίζες, διόδια, υπέρογκα δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, πλημμύρες, πυρκαγιές, απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ, ιδιωτικοποιήσεις, παιδικούς σταθμούς με τροφεία και παιδιά που μένουν απ’ έξω, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, υπερκοστολόγηση έργων και όλα τα συναφή. Είναι λογικό και επόμενο οποιοσδήποτε ψηφοφόρος, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων και απόψεων να πειστεί από το δέλεαρ και να ψηφίσει τη μιζέρια. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι αν πρόκειται για εξάρτηση από τη μιζέρια ή για έναν σουρεάλ μαζοχισμό.
Για το λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν κατάφεραν να επικρατήσουν ούτε καν στους 4 από τους 5 συνολικά δήμους που διοικούσαν την προηγούμενη θητεία. Και πώς να τα καταφέρουν άλλωστε όταν η πολιτική τους πρεσβεύει την πρόοδο, την κατάργηση των προαναφερθέντων αντιλαϊκών και απάνθρωπων τακτικών, την εξαφάνιση όλων των μεγαλοεργολάβων (στα τσακίδια) και των πολιτικών που τους υπηρετούν με το αζημίωτο φυσικά και παλεύει αδιάκοπα για δωρεάν υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό -για όλους-, αρνείται σθεναρά να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατοικιών και μικροεπιχειρήσεων, επανασυνδέει το ρεύμα σε οφειλέτες που δεν τα βγάζουν πέρα, μειώνει τα δημοτικά τέλη ενώ ταυτοχρόνως κάνει έργα συνεχώς για τους δημότες, παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ότι άλλο επιτάσσει η πρόοδος, η φιλολαϊκή πολιτική, η πραγματική αριστερά, ο Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός.
Από τα παραπάνω είναι αυταπόδεικτο πως οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι και θα συνεχίσουν να είναι εκείνη η λαϊκή μάζα που ψηφίζει για το συμφέρον της ατομικά και συλλογικά. Όμως είναι ανησυχητικό πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού πάσχει σε μεγάλο βαθμό από ένα σύνδρομο παρόμοιο με αυτό της Στοκχόλμης, δηλαδή ένα σύνδρομο που όπως το περιγράφει η ψυχιατρική είναι μια τραυματική συγκόλληση θύτη και θύματος. Ασχέτως αν οι ρίζες του προβλήματος είναι η αδιαφορία και ωχαδερφισμός, οι ευκαιριακές πολιτικές και ο οπορτουνισμός που τις καλλιεργεί -είτε δεξιόστροφος, είτε αριστερόστροφος-, οι αυταπάτες στις οποίες έχει εγκλωβιστεί και εθιστεί πλέον ο λαός, ή ακόμα και η παντελής έλλειψη πολιτικής παιδείας (ειλικρινά τώρα βαρέθηκα να ακούω πως οι ΣΥΡΙΖαίοι είναι κομμουνιστές και τα κλισέ του τύπου ‘‘την είδαμε και την αριστερά…’’), πάντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ειλικρινά επείγει η αντιμετώπισή του, άμεσα, διότι κάθε δευτερόλεπτο που χάνεται μας οδηγεί πιο βαθιά στο βούρκο.
Ειδικότερα τώρα για τους δημότες και ψηφοφόρους των δήμων Ικαρίας, Καισαριανής, Πετρουπόλεως και Χαϊδαρίου, δε θα κατηγορήσω κανέναν ούτε για αχαριστία, ούτε για την απαράδεκτη ευπιστία στις σειρήνες των άλλων παρατάξεων και το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν σε κάθε δήμο, με ανυπόστατες κατηγορίες, ψέματα, λάσπη κατά των Κομμουνιστών δημάρχων κ.ο.κ. Απλώς και μόνο μια ερώτηση θα τους θέσω. «Σοβαρά τώρα;» Είχατε στα χέρια σας τους δήμους σας και επιλέξατε να τους παραδώσετε στα χέρια συμφερόντων, εργολάβων, τροϊκανών, δοτών πολιτικών, επιχειρηματιών, μιζαδόρων και λοιπών λαμόγιων; Ειλικρινά δεν το κατανοώ και δεν πρόκειται να το κατανοήσω με οποιοδήποτε επιχείρημα. Ελπίζω μόνο να επιλέξατε σωστά και αυτό θα φανεί σε τέσσερα χρόνια. Οπότε τα λέμε πάλι σε μια τετραετία.
Αντιθέτως ο Πατραϊκός λαός, συνεχίζει την αγωνιστική πορεία του, με μία συντριπτική νίκη και επανεκλογή του Κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη και όλα αυτά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και βέβαια απέναντι σε τεράστια συμφέροντα, σε μεγάλες επιχειρήσεις, σε εργολάβους και σε βιομηχανίες, οι οποίες τα έχουν βρει σκούρα με τον Κομμουνιστή Πελετίδη, ο οποίος τσακίζει τα συμφέροντά τους και τάσσεται με το συμφέρον του Πατραϊκού Λαού. Συγχαρητήρια θερμά στο δήμαρχο Πάτρας Σύντροφο Κώστα Πελετίδη και καλή δύναμη!
Τέλος, επειδή είμαστε πλέον και επίσημα μπροστά σε μια νέα προεκλογική μάχη αυτή τη φορά για τις βουλευτικές εκλογές, μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μία στιγμή! Σηκώνουμε και πάλι ψηλά τις Κόκκινες Σημαίες με τα Σφυροδρέπανα, σφίγγουμε τις γροθιές, πεισμώνουμε, μαζεύουμε τις δυνάμεις μας και ριχνόμαστε ολόψυχα από αύριο κιόλας στη μάχη, πόρτα την πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, μαγαζί το μαγαζί, γραφείο το γραφείο. Ταρακουνήστε τους διπλανούς σας, σκουντήστε τους, ο λαός είναι σε λήθαργο, κοιμάται. Ξυπνήστε τον! Προχωράμε! Θα νικήσουμε! Ισχυρό ΚΚΕ Παντού!
Υ.Γ. Επειδή πολλοί κακοθελητές θα βρεθούν, ξεκαθαρίζω πως γράφω προσωπικά, εκπροσωπώ εμένα και όχι το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Όσα έχει να πει το ΚΚΕ θα τα ακούσετε από το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής σ/φο Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ