18 Ιουν 2019

Υπόσχεται στο ΣΕΒ πως η κυβέρνησή του θα πάρει «γρήγορες αποφάσεις»



  Πηγή: Eurokinissi

Tα διαπιστευτήριά του στους βιομηχάνους έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Στο Σύνδεσμο των Βιομηχάνων παρείχε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ στους εργαζόμενους επιφύλαξε κάλπικα διλήμματα. 

«Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες», είπε, προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται «ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή». Προκειμένου, να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών για το πώς θα ερμηνεύσει τη λαϊκή ψήφο, ανέφερε πως η κυβέρνησή του θα πρέπει να είναι «ισχυρή» για να μπορεί να πάρει «γρήγορες αποφάσεις».


Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη ημέρα. «Δεν κρύβουμε τις δυσκολίες. Από τη ΔΕΗ που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μέχρι τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω αυτά τα "πέτρινα" χρόνια», σημείωσε, καταφεύγοντας στη λογική της «καμένης γης» που συνήθως φέρνει νέα σκληρά μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» του το στόχο της «ισχυρής ανάπτυξης», επισημαίνοντας πως «κλειδιά των επενδύσεων είναι οι μικρότεροι φόροι, η λιγότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα». Εκτός από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και τις άλλες φοροαπαλλαγές που θα περιέχει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ το Σεπτέμβρη, έταξε στο κεφάλαιο ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο και γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες.

«Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα. Εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε τους φόρους και τις εισφορές σας, να προστατεύετε το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζομένους», σημείωσε απευθυνόμενος στο ΣΕΒ, λες και οι βιομήχανοι είναι τίποτα φιλάνθρωποι.

Για γέλια ήταν και η επισήμανσή του πως σε αντάλλαγμα για όλα αυτά τα φιλομονοπωλιακά μέτρα, «δεν θα συγχωρούνται» πρακτικές όπως η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι καθυστερήσεις πληρωμών και η εργασία εκτός του νόμιμου ωραρίου, δηλαδή όλα αυτά που πλέον είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, το κάλεσμά του προς τους βιομηχάνους «να κάνουν συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία» μέσα από κάρτες κίνησης, διατακτικές σίτισης, κλπ και αυτός θα δώσει «αντίστοιχη έκπτωση φόρου», μπορεί να νομιμοποιήσει τις πρακτικές επιχειρήσεων που αντί για μισθό πληρώνουν σε είδος τους εργαζόμενους.

Εξίσου αστεία φαντάζει η προτροπή του προς τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα «δημιουργικού πατριωτισμού» και να επιστρέψουν τα περίπου 10 δισ. ευρώ που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ