4 Ιουν 2019

Υποψήφιος με τη σβάστικα στο ψηφοδέλτιο του νέου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να υπέστη εκλογική καθίζηση σε όλες τις κάλπες της περασμένης Κυριακής, βλέπει όμως διάφορα πρώην ή και νυν μέλη και υποστηρικτές της, ή έστω άτομα που μοιράζονται την ιδεολογία της, να συμμετέχουν σε “ευυπόληπτους” συνδυασμούς άλλων υποψηφίων, ενώ οι ψηφοφόροι της αντιμετωπίζονται ως “πολύφερνη” νύφη, που χρήζει κολακείας και κανακέματος.
Ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα, είναι εκείνα του Κωνσταντίνου Μουτζούρη, άρτι εκλεγέντος περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, που προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά κατέβηκε ως “ανεξάρτητος” ενάντια στην επίσημη γαλάζια υποψηφιότητα της απερχόμενης περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου.
Λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ίδιος μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, πέρασε από μπουγάδα τη ΧΑ, καλωσορίζοντας τυχόν στήριξή της στην υποψηφιότητά του και χαρακτηρίζοντας “φιλήσυχους ανθρώπους” τους ψηφοφόρους της.
«Κάθε κόμμα που πήρε την έγκριση από τον Άρειο Πάγο και συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές, εφόσον μας στηρίξει, είναι ευπρόσδεκτο», είπε συγκεκριμένα ο Μουτζούρης, καταδικάζοντας για τα μάτια του κόσμου όσους “μετέρχονται ακραίων και παράνομων μεθόδων” (sic). Για τους φιλήσυχους οπαδούς της ΧΑ έσταξε κυριολεκτικά μέλι, προσδοκώντας προφανώς στην ψήφο τους: «Δεν θεωρώ ότι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή είναι εγκληματίες και απορριπτέοι. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι πολλοί από αυτούς οι οποίοι απορρίπτουν κάποια άλλα θέματα», πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι στο Βόρειο Αιγαίο η ΧΑ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο, με έντονες φήμες περί παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της απόφασης.
Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός πως ο συνδυασμός του Μουτζούρη κατέβασε ως υποψήφιο το Νικόλαο Ταλλά, που πήρε 366 σταυρούς προτίμησης στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ο συγκεκριμένος κύριος, δεν είχε διστάσει να φωτογραφηθεί περιχαρής μπροστά από σημαία με τη σβάστικα, αφίσα και στολές των Ες – Ες.
Είναι σαφές ότι το ψάρεμα στα θολά του ρατσισμού και του εθνικισμού που έχει αναπτυχθεί σε τμήματα της κοινωνίας των νησιών της περιφέρειας κατά των προσφύγων, που συνεπικουρείται από τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και συνωστισμού της, αποτελεί σταθερή τακτική διαφόρων αστών υποψηφίων, που με ή χωρίς ΧΑ αναπαράγουν τις ιδέες της, προδικάζοντας πιθανότατα ανοχή και στις πρακτικές της, όπως το σχετικά πρόσφατο πογκρόμ κατά μεταναστών στη Λέσβο πριν περίπου ένα χρόνο.
Με πληροφορίες από topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ