27 Ιουλ 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Συντάξεις φτώχειας λαμβάνει το 51% των συνταξιούχων

 




Λιγότερα από 900 ευρώ το μήνα, όταν το όριο φτώχειας είναι 999 ευρώ, λαμβάνει η πλειοψηφία των συνταξιούχων στη Γερμανία, που ηγείται της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην ΕΕ επί δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, πάνω από 9,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι στη Γερμανία λαμβάνουν συντάξεις φτώχειας, με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών. Όπως γράφει η DW, η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει τον ισχυρισμό πως «δεν μπορεί οπωσδήποτε μόνο από το ύψος της βασικής σύνταξης να συναχθούν συμπεράσματα για τις ανάγκες ενός ατόμου και ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πιθανές πρόσθετες πηγές εσόδων. Δηλαδή, υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που έχουν μια χαμηλή σύνταξη και είναι φτωχοί. Υπάρχουν όμως και άλλοι που ο σύζυγος ή η σύζυγος διαθέτει υψηλό εισόδημα, ή υπάρχουν έσοδα από ενοίκια».

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έρευνα του Ινστιτούτου Bertelsmann «καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και εάν συμπεριληφθούν εκτός από τη σύνταξη και όλες οι άλλες πιθανές πηγές εσόδων, η φτώχεια στους ηλικιωμένους θα αυξηθεί: Ένας στους πέντε συνταξιούχους (20%) στη Γερμανία, που θα βγει μεταξύ το 2031 και 2036 στη σύνταξη, θα απειλείται από τον κίνδυνο της φτώχειας».

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ