27 Ιουλ 2019

Υπουργείο Εργασίας το πιο in στέκι. Από ποιους και για ποιους

 


Η εκμετάλλευση δεν πάει διακοπές ποτέ, γιατί να πάει η ταξική πάλη…
7 Ιούλη, βουλευτικές εκλογές, αλλαγή κυβερνητικής σκυτάλης, μα με την ίδια θέρμη να συνεχιστεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική όλων των πρότερων κυβερνήσεων. Οι δεδομένες πρωτίστως συνεννοήσεις με τον ΣΕΒ και τα συμφέροντα των εφοπλιστών και βιομηχάνων κι έπειτα η ανακοίνωση των μέτρων στους εργαζόμενους. Οι νέοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, υπουργοί και το σινάφι, είπαν επί λέξει: Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια, θα γυρίσουμε στην κανονικότητα, διακοπές δε θα κάνουμε. Ξεκινάμε δουλειά.

Η 8η Ιούλη βρήκε εξίσου τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ίδια εγρήγορση και τα ίδια ταξικά αντανακλαστικά. Δεν είναι μακριά το ξεσκέπασμα της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ και η μη πραγματοποίηση του συνεδρίου.


Πρώτο σε λίστα με το καλημέρα ήταν η εν μέσω καλοκαιριού πρόταση για κατάργηση του ασύλου. Καθόλου τυχαίο. Μπροστά στο ξεπούλημα της εκπαίδευσης ρίχνοντας την στα σαγόνια των επιχειρήσεων και των ομίλων. Το πρόσχημα είναι η παραβατικότητα κι η διακίνηση ναρκωτικών. Μεγαλύτερος βραχνάς από την διακίνηση ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια και τις σχολές δε μπορεί να υπάρχει για το Κεφάλαιο και τους υπηρέτες του. Το ΜΑΣ όμως μπροστά και δυναμικά βγήκε κάνοντας ξεκάθαρο πως δε θα το επιτρέψει αυτό η σπουδάζουσα νεολαία μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ο Υπουργός εργασίας ήρθε με φόρα με νέο συνδικαλιστικό νόμο που ζητάει το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για κήρυξη απεργίας. 
Μα σίγουρα θα του την κόψουμε. Το ΠΑΜΕ χαρακτηριστικά λέει μη τυχόν και τολμήσουν να παρέμβουν στις διαδικασίες του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε πάρα πολλούς κλάδους πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις.

«ΣΙΔΕΝΟΡ» του ομίλου της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» πάνω από ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι διεκδικούν ΣΣΕ.

 

 

 





 

 

 



Δέκα μέρες κλείνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου» μετά την εκδικητική απόλυση του προέδρου του εργατικού κέντρου του Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής

 

 

 

 

 

 

 

 



Εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο απαιτούν την πρόσληψη μόνιμου επαρκές προσωπικού, ώστε να λειτουργεί 24 ώρες.

Στην «COSCO» η εργοδοσία βγαίνει εκδικητικά ζητώντας τη δίωξη του προέδρου και του ΔΣ της ΕΝΕΔΕΠ μετά την τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.


Στη «ΛΑΡΚΟ» που μετράει εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα οι εργαζόμενοι προσφεύγουν σε νέες στάσεις εργασίας.


Στην εταιρεία «GAP» οι εργαζόμενοι απαιτούν την επαναπρόσληψη εργαζόμενου απολυμένου. Μεγάλοι οι αγώνες που δίνει και το συνδικάτο εργαζομένων στο φάρμακο Αττικής-Πειραιά και Νήσων.


Στο 251 ΓΝΑ εκεί που είχαμε και το εργοδοτικό έγκλημα να πεθάνει ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα από θερμοπληξία. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με εναλλαγή πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.


Στη «European Dynamics» συνεχίζεται να παρεμποδίζεται η συνδικαλιστική δράση. Υπάρχει όμως το ταξικό σωματείο στις τηλεπικοινωνίες που δεν κάνει πίσω ΣΕΤΗΠ.




Αυτά είναι μόνο ενδεικτικά για το πεδίο δράσης της εργοδοσίας σε κάθε κλάδο, αλλά και από την άλλη για την απάντηση των σωματείων και των συνδικάτων.

Ο ΣΕΒ περιχαρής βγήκε τις προηγούμενες μέρες να ευχαριστήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το 60% των αιτημάτων που ικανοποίησε και καλοδέχτηκε την εναλλαγή της κυβέρνησης προσδοκώντας στο 100%. Ξέρουν όμως πως απέναντί τους έχουν ένα ΠΑΜΕ κι αν το εργατικό κίνημα είναι ακόμα σε ΣΟΚ, δεν μπορούν να νιώθουν άνετοι και ήρεμοι.

Μπορεί οι πόρτες του Υπουργείου Εργασίας να ανοίγουν και να κλείνουν στους εκπροσώπους του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των εργοδοτών και επιχειρηματιών με τριαντάφυλλα και χαμόγελα.

 



Σε αυτούς όμως που οι πόρτες και τα ρολά κατεβαίνουν είναι η μόνη υπολογίσιμη δύναμη γιατί το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά. Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» είναι το σύνθημα που τους στοιχειώνει.



Οπότε τους δηλώνουμε, εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι φοιτητές, πως οι μέρες τους θα συνεχίσουν να είναι ανήσυχες…



http://www.katiousa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ