27 Ιουλ 2019

“Έμαθα για τους αρχαίους Έλληνες στο ίντερνετ” – “Καράφλιασε” η έδρα με την απολογία του Χρυσαφίτη της ΧΑ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τη διαδικασία να συνεχίζεται στις 9 Σεπτέμβρη. Σειρά είχε ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, ένας από τους αποδέκτες μηνυμάτων του πυρηνάρχη του τάγματος εφόδου Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. Ανάμεσα στα υπόλοιπα, η συζήτηση έφτασε και στο διαβόητο “δωρικό χαιρετισμό”, όπως έχουν βαφτίσει οι χρυσαυγίτες τα ναζιστικά τεντωμένα χέρια τους από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να διεκδικούν σημαντικό πολιτικό ρόλο, σε μια φαιδρή απόπειρα να κρύψουν το ποιόν τους.
Ο Χρυσαφίτης λοιπόν ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν είχε δει άτομα να χαιρετούν με το συγκεκριμένο τρόπο. Για να λάβει την εξής αποστομωτική απάντηση, για γέλια και για κλάματα:
Χρυ: Ναι, με αρχαιοελληνικό δωρικό χαιρετισμό. Τον ήξερα. Έχω διαβάσει, έχω δει και βίντεο στο ίντερνετ. Τον είχα ξαναδεί τον χαιρετισμό και στην τηλεόραση.
Πρ: Είχατε ανατρέξει στο ίντερνετ για να ενημερωθείτε για τον χαιρετισμό;
Χρυ: Ναι, μεταξύ άλλων και με αυτό. Αλλά στα γραφεία ποτέ δεν γινόταν, αν κάποιος χαιρετούσε έτσι γινόταν μάλιστα παρατήρηση από κάποιον υπεύθυνο. Δεν ξέρω από ποιον και γιατί.
Όπως εύλογα σημείωσε η πρόεδρος, ποιο ήταν το πρόβλημα αν ήταν αρχαιοελληνικός χαιρετισμός και δεν επιτρεπόταν στα γραφεία; Και σε αυτό είχε απάντηση ο ετοιμόλογος κατηγορούμενος:
Χρυ: Δεν ξέρω. Λόγω του ότι έχει στιγματιστεί μετέπειτα ο χαιρετισμός. Γιατί μετά πολλοί τον υιοθέτησαν όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Μεταξάς.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή, συκοφαντούσαν ένα χαιρετισμό που όλος ο καλός ο κόσμος χρησιμοποιούσε. Εντέλει βέβαια, με την επιμονή της προέδρου, ο Χρυσαφίτης παραδέχτηκε ότι ο «αθώος» χαιρετισμός γινόταν σε διάφορες περιστάσεις, με τον ίδιο να συμμετέχει. Στην τελική, πώς θα εφάρμοζε τις πολύτιμες γνώσεις που απέκτησε βλέποντας βιντεάκια στο ίντερνετ;
Σε ό,τι αφορά τη λιγότερο φαιδρή πλευρά της δίκης, οι απολογίες ολοκληρώθηκαν με συνεχείς ανασκευές και παλινωδίες των κατηγορούμενων, σε μια προσπάθεια να καλύψουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τον οργανωμένο χαρακτήρα αυτής, προσδοκώντας είτε σε βελτίωση της θέσης τους είτε σε κάλυψη των εντολέων τους.
Με πληροφορίες από GoldenDawnWatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ