Σε ένα ακόμη αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, αποζητώντας την εύνοια των αφεντικών του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποδίδοντας – κατά το γνωστό «χαβά» – στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει και στοχοποιώντας ό,τι τους ανησυχεί πραγματικά, το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Web TV του «Star Channel» δήλωσε: «Οταν έχεις κομμουνιστές στην εξουσία, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα και την ιδεολογία τους για να κρατήσουν την καρέκλα, κάνουν όσα κάνουν, το να συζητάμε αν ο Μητσοτάκης είναι λίγο πιο κεντρώος ή ο Γεωργιάδης λίγο πιο δεξιός, είναι πολυτέλεια που δεν την έχουμε. Μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές».
Η τέτοια τοποθέτηση, βέβαια, ήρθε «κουτί» στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο στημένο μεταξύ τους, αποπροσανατολιστικό, καθημερινό δικομματικό καβγαδάκι. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου μίλησε για εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κήρυγμα που εκφράζει και τον Κυρ. Μητσοτάκη, όπως και ότι «η σημερινή ΝΔ των κ.κ. Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Βορίδη είναι ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού».
Σε σχόλιό του, για τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 
«Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε σε ένα ακόμη αντικομμουνιστικό ξεσάλωμα, νομίζοντας ότι μπορεί να ταυτίσει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους κομμουνιστές και να δικαιώσει έτσι τις ακροδεξιές του αντιλήψεις.
Η ΝΔ, έχοντας χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την παραδοσιακή θέση που είχε, ως προνομιακός συνομιλητής των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προσπαθεί να την ανακτήσει με τέτοια ακροδεξιά, αντικομμουνιστικά παραληρήματα, που στοχεύουν όχι βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι συνεχιστής της πολιτικής που ακολούθησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά τον πραγματικό αντίπαλο όλων όσων πρεσβεύει ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ, δηλαδή το ΚΚΕ».