3 Αυγ 2019

Κλιμάκωση της επίθεσης σε Βενεζουέλα – Κούβα – Νικαράγουα

Η αυτοκρατορία του κακού των ΗΠΑ, δεν το βάζει κάτω παρά τις απανωτές ήττες που έχει υποστεί στην προσπάθειά της να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση Μαδούρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Επιδιώκουν, κατά παράβαση κάθε ίχνους Διεθνούς Δικαίου, την ανατροπή όχι μόνον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, αλλά και της Κούβας, και της Νικαράγουας, για τον απλούστατο λόγο ότι τα τρία αυτά κράτη βρίσκονται εκτός των οικονομικών και στρατιωτικών δομών της Δύσης, έχοντας επί πλέον συνάψει σχέσεις, οικονομικές και στρατιωτικές, με Ρωσία και Κίνα.  Το τελευταίο, θεωρείται εντελώς απαράδεκτο από το παρακράτος των ΗΠΑ γιατί δεν θέλουν στην αυλή τους – το Δυτικό ημισφαίριο – την παρουσία κανενός άλλου ισχυρού ανταγωνιστή.
Παράλληλα ο αδίστακτος και γκανγκστερικός τρόπος που επεμβαίνουν σε μία σειρά κρατών και όχι μόνο στο Δυτικό ημισφαίριο, σκοπεύει στο να αποτρέπει άλλους λαούς και κυβερνήσεις, από το να κάνουν έστω και απλή σκέψη για διαφυγή από τις δυτικές παγκόσμιες εκμεταλλευτικές δομές. Όλα λοιπόν τα φασιστοειδή του πλανήτη, από το κράτος – δολοφόνο του σιωνιστικού Ισραήλ, τους ναζιστές του Κιέβου, τις ειδικές υπονομευτικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, τις αντίστοιχες των γειτονικών με τη Βενεζουέλα μπανανιών όπως η Κολομβία,  η Χιλή, η Αργεντινή, το Περού, αλλά και η Βραζιλία, έχουν αποστείλει εκατοντάδες εκπαιδευμένους δολοφόνους στην Κολομβία, όπου σε ειδικά στρατόπεδα, συγκροτούν τα πρώτα τμήματα «μαχητών της ελευθερίας», ή «κόντρας»,  για εισβολή και  δημιουργία εμφυλίου πολέμου στη Βενεζουέλα. Στόχος τους η ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο και η  εγκατάσταση μια «κυβέρνησης» ανδρεικέλων με πρόεδρο τον πράκτορά τους Γκουαϊδό, που θα επιτρέψει με το αζημίωτο, την  λεηλασία του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας από τις αμερικάνικες  και ευρωπαϊκές πολυεθνικές.
Επειδή δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού ούτε τον στρατό της χώρας να προσεταιριστούν και να τους στρέψουν κατά της κυβέρνησής τους, εφαρμόζουν ένα πραγματικά εγκληματικό σχέδιο οικονομικής ασφυξίας, μέσω παντοειδών κυρώσεων, κατά της πολύπαθης χώρας. Αυτές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επισιτισμού, και υγείας, που σε συνδυασμό με τις πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας και στις δημόσιες υποδομές,  δυσχεραίνουν πολύ την καθημερινότητα  των λαϊκών τάξεων.
Και μέσα σε όλα αυτά, η νέα ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να αναγνωρίσει από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε, τον πραξικοπηματία – μαριονέτα Χ.Γκουαιδό – το κουτσό άλογο των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα – ταυτιζόμενη απολύτως αφενός με τους Ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που ενορχηστρώνουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και αφετέρου με τα πιο αντιδραστικά φασιστικά πραξικοπηματικά τμήματα της βενεζουελάνικης ολιγαρχίας.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας “VENCEREMOS” καλεί τον προοδευτικό κόσμο και την νεολαία της περιοχής μας, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό σε όλο τον κόσμο, να βρεθεί και πάλι στο πλευρό της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού της να επιλέγει τον δρόμο του αντιστεκόμενος στον πόλεμο του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
Καλούμε τους φίλους της Κούβας και της Βενεζουέλας να πάρουμε μαχητικά μέρος στην προγραμματιζόμενη “Ελληνική Μπριγάδα Αλληλεγγύης” που θα ταξιδέψει τους προσεχείς μήνες στη Βενεζουέλα.
Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης Καλαμάτας “VENCEREMOS”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ