Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα χρειαζόταν να ασχοληθούμε άλλο με το ζήτημα του τίτλου του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, δηλαδή της προστασίας του «Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», σε χαρτοφυλάκιο που σχετίζεται με τη μετανάστευση. Ωστόσο συνεχίζει τις ανάξιες προσπάθειές της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να υπερασπιστεί την απόφασή της. Και σε αυτή της την προσπάθεια, η Φον ντερ Λάιεν μας είπε κάτι πολύ σημαντικό. Προειδοποίησε (ανάμεσα σε άλλα) για λαϊκιστές που προσπαθούν να «μας αποσταθεροποιήσουν από μέσα με χαμηλού επιπέδου εθνικιστικά συνθήματα» και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτές τις δυνάμεις να υποκλέψουν τον ορισμό του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής προς όφελός τους».
Τι μας λέει λοιπόν εδώ η Φον ντερ Λάιεν: Πως θα υιοθετήσουν τα ρατσιστικά συνθήματα για να μπορούν να τους δώσουν αυτοί νόημα καλύτερο. Αυτή η πολιτική του εξευμενισμού του φασισμού
μέσω της υιοθέτησής του είναι η πλέον ελεεινή. Προσπαθούν να τον «ρουφήξουν», αναπαράγοντάς τον. Σε λίγα χρόνια κάποιοι για ακόμη μια φορά θα απορούν «πού βρέθηκαν τόσοι φασίστες».

Έλα μου ντε;
Πηγή: Χαραυγή / Παλμ