Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //
Συστηματικά τοπικά στελέχη της ΝΔ επιδίδονται σε προσπάθειες παρεμπόδισης προπαγάνδισης των εκδηλώσεων της ΚΝΕ στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ της. Η σκυτάλη σήμερα στη Νέα Ιωνία Αττικής, όπου ο κατά δήλωσή του «Γραμματέας τα τελευταία 5 έτη για την οικοία ΔΗΜ.Τ.Ο.;» της ΝΔ καλεί τη δήμαρχο να κατεβάσει τις αφίσες: «να κατεβάσει αυτά τα εκτρώματα που εδώ και 4 ημέρες “κοσμούν” τους δρόμους της Νέας Ιωνίας; (…) Είμαστε η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που ανέχεται αυτές τις ανοησίες, ως πότε πια;».
Μάλιστα προκειμένου να στηρίξει την πρόταση του καταφεύγει στη πιο χυδαία μορφή αντικομμουνισμού αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημά του δεν είναι οι αφίσες όσο το περιεχόμενό τους (Τι λέε το κόμμα του επ’ αυτού; Συμμερίζεται τις απόψεις του;).
Δεν πρωτοτυπεί το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ, εκτίμησε ότι ήρθε η ώρα να κάνει αυτό που και άλλα στελέχη της ΝΔ και υποστηριζόμενοι από αυτή δήμαρχοι επιχείρησαν και έσπασαν τα μούτρα τους. Βρήκε την ευκαιρία, να πιέσει τη νέα δήμαρχο (αφού δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι) για να κατεβάσει τις αφίσες.
Στο όνομα της καθαριότητας της πόλης επιδιώκουν απαγόρευση των αφισοκολλήσεων και άλλων πρακτικών που ουσιαστικά οδηγούν στην επιβολή φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ. Προσπάθειες που  λειτουργούν συμπληρωματικά στην προκλητική αποσιώπηση του μεγαλύτερου πολιτικού – πολιτιστικού γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης των πλουτοκρατών.
Είναι οι ίδιοι που όταν απεργήσουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δικαιώματα τους θα διαμαρτυρηθούν πρώτοι για τη δυσοσμία από τα σκουπίδια. Είναι αυτοί που ποτέ δεν νοικιάστηκαν, δεν πίεσαν για χώρους πρασίνου, σχολεία, χώρους άθλησης και αναψυχής, δραστηριότητες πολιτισμού.
Είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για τις αφίσες που αναφέρονται στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στο ρατσισμό, αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για τους αίτιους της προσφυγιάς
Είναι αυτοί που στηρίζουν δημάρχους ικανούς στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών.
Τα παιδιά της ΚΝΕ αγωνίζονται για όμορφες, καθαρές πόλεις που δε θα έχουν ανέργους, φτώχεια, παιδιά υποσιτισμένα στα σχολεία, για γειτονιές καθαρές από το ρατσισμό, για…