Βάλθηκαν να… συναγωνιστούν το Βελόπουλο στην ακροδεξιά αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική ρητορική τα στελέχη της ΝΔ. Τελευταίο κρούσμα το «τιτίβισμα» του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ο οποίος πρότεινε οι πρόσφυγες και μετανάστες να τοποθετούνται σε…. ξερονήσια!
Σε σχόλιο του στο Twitter, ο Κύρτσος έγραψε πως αν συνεχιστεί η ροή προσφύγων και μεταναστών «πρέπει να εφαρμόσουμε μεθόδους Αυστραλίας». Και ζηλεύοντας τη «δόξα» του Βελόπουλου πρόσθεσε: «Όσοι έρχονται θα εγκλωβίζονται σε απομακρυσμένο ακατοίκητο ή αραιοκατοικημένο νησί , επιτηρούμενοι σε συνθήκες ασφάλειας. Μόλις μαθευτεί, θα σταματήσουν να έρχονται». 
Την ίδια… ιδέα για πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε ξερονήσια είχε εκφράσει πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος. «Αν θέλεις να είσαι σοβαρό κράτος, λες, αφού έχω μια εν δυνάμει πυρηνική βόμβα εντός της ηπειρωτική χώρας, δεν τους πας στην ηπειρωτική χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερονήσια” δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. 
Να, λοιπόν, πως η «κεντρώα» Νέα Δημοκρατία προσεγγίζει τις επικίνδυνες, ακροδεξιές, ξενοφοβικές απόψεις του Βελόπουλου.
Μήπως, τελικά, οι περίφημες «ευρωπαϊκές αξίες» που καμώνεται πως υπηρετεί η ΝΔ περιλαμβάνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλεισμό προσφύγων σε ξερονήσια;
Ο κατήφορος της ακροδεξιάς, αντιπροσφυγικής ρητορικής τους δεν έχει τελειωμό…