24 Οκτ 2019

Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή ενάντια στην καταστολή

        

23-10-2019
Συνεχίζονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στη Χιλή, στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο και πολλές ακόμα μεγάλες και μικρότερες πόλεις, για πέμπτη μέρα, παρά την παρουσία του στρατού στο δρόμο. Οι διαδηλωτές αντιτάσσονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του αντιδραστικού Προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα, που επιδεινώνει τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων, με τελευταίο μέτρο, μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα, τις αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που χτες αναγκάστηκε να πάρει πίσω.
Την ίδια ώρα, ο Πινιέρα, που παρομοιάζεται από τους διαδηλωτές με τον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, προσπάθησε χτες να συγκαλέσει συνάντηση με κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποκλείοντας άλλα. Στη συνάντηση αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Έως αργά χτες βράδυ, από τις συγκρούσεις με την αστυνομία έχουν σκοτωθεί 16 άνθρωποι, σε 99, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, ανέρχονται οι τραυματίες και πάνω από 1.500 είναι οι συλληφθέντες, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Χιλής, Ενώσεις καθηγητών, φοιτητών και πολλά κλαδικά σωματεία καλούν σήμερα σε γενική απεργία και κλιμάκωση μέχρι να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ