Σε μέτρα και μεθόδους καταστολής «μανούλες» οι Ισραηλινοί, καταφέρνουν να εξοντώνουν δια του αποκλεισμού τους παλαιστίνιους. Ωμοί και ευφάνταστοι στην καταστολή οι Ισραηλινοί, πρόθυμοι μημητές οι Έλληνες κυβερνώντες που θέλουν να χτίσουν φράχτες στο Αιγαίο για να μην περνούν τα ελληνικά νησιά. Σε μια λογική αποτροπής, καλύτερα να πνίγονται παρά να περνούν.
Σχετική εμπειρία υπάρχει από τη χρήση τέτοιων φραγμάτων από το Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και στον κόλπο της Ακαμπα (Σύνορα Ισραήλ – Ιορδανίας).
Η πολιτική καταστολής είναι αυτή που οδηγεί και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οιποία υιοθετεί ακραίες φωνές και ακραία μέτρα σχεδιάζει στο Αιγαίο πλωτά φράγματα-παγίδες για τους μετανάστες και πρόσφυγες βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ανοίγοντας δρόμο για νέες πολύνεκρες τραγωδίες.
Το πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων για το οποίο προκυρήχθηκε ο διαγωνισμός α τοποθετηθεί πιλοτικά στο Δυτικό Αιγαίο, προκειμένου να εκπαιδευθούν σε αυτό οι αρμόδιοι. Εφόσον η λειτουργία του κριθεί αποτελεσματική, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για μεγαλύτερο φράγμα, το οποίο και θα τοποθετηθεί στο Ανατολικό Αιγαίο.
Τα πλωτά φράγματα είναι ένα μόνο από τα κατασταλτικά αποτρεπτικά μέτρα των κυβερνήσεων.  Έχουμε το συρματόπλεγμα στον Έβρο, τη δημιουργία ειδικού σώματος, με την αξιοποίηση και στρατιωτικού προσωπικού, για την «εποπτεία» των συνόρων και της ηπειρωτικής χώρας, τις άθλιες συνθήκες στα hot spot, τα κλειστά στρατόπεδα τύπου Αμυγδαλέζας που σοπεύουν να φτιάξουν…