Σε ένα γελοίο εθνικιστικό σόου επιδόθηκε ο – πρώην χρυσαυγίτης – ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σκίζοντας μια χάρτινη φωτοτυπία που απεικόνιζε την σημαία της Τουρκίας.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον νεοναζί ευρωβουλευτή με την εξής ανακοίνωση:
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».
Οι τζάμπα ψευτοπατριωτισμοί του υπόδικου Λαγού έγιναν θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter: «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».