6 Δεκ 2011

Μαραζώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός


Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς και εξαγγελίες, στηρίζει τον εμπορευματοποιημένο και αδιαφορεί για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ετσι, ενώ χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες παράγοντες, οδηγεί σε μαρασμό τα ερασιτεχνικά σωματεία. Το θέμα αναδεικνύει, για μια ακόμα φορά, το ΚΚΕ, με Ερώτηση των βουλευτών του, Π. ΚοσιώνηΕλπ. Παντελάκη και Γ. Πατσιλινάκου, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή.
Το κείμενο της Ερώτησης, με θέμα «τακτικές επιχορηγήσεις ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων», αναφέρει: «Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν καταβάλλει την τακτική επιχορήγηση που δικαιούνται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Συγκεκριμένα, για τέσσερις συνεχόμενες αθλητικές περιόδους (2001-02, 2002-03, 2003-04, 2004-05)δεν έχουν καταβληθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι τακτικές επιχορηγήσεις.
Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν το φυτώριο του αθλητισμού μας και για να παίξουν το ρόλο τους χρειάζονται τις τακτικές επιχορηγήσεις και υποδομές. Τη στιγμή που δαπανώνται τεράστια ποσά και χαρίζονται κατά καιρούς δισεκατομμύρια στις ΠΑΕ, οι διοικήσεις, τα μέλη και οι αθλούμενοι στα ερασιτεχνικά σωματεία αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους, όπως: αμοιβές προπονητών, αγορά ιματισμού, μετακινήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι αμφίβολη η ολοκλήρωση την τρέχουσα περίοδο των τοπικών πρωταθλημάτων, των αθλητικών αγώνων και να μπορέσουν με αυτές τις συνθήκες να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των τακτικών επιχορηγήσεων των τεσσάρων περιόδων που καθυστερούν και αν προτίθεται ν' αυξήσει την επιχορήγηση τουλάχιστον στο τριπλάσιο, που απαιτείται, για να συνεχίσει να υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ