27 Ιαν 2012

επαρχιακο οδικο δικτύο ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη
Τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικήτα Καραλή

                Κύριοι,
  Σας είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κέρκυρας είναι σε άσχημη κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Ενδεικτικά αναφέρουμε:
·         Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κέρκυρας υπάρχουν λακκούβες, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα, επειδή προηγείται κανονικό οδόστρωμα, τα αυτοκίνητα και οι μηχανές να πέφτουν με ταχύτητα μέσα στην συστάδα από λακκούβες με ότι αυτό συνεπάγεται: ζημιές στα αμάξια, τροχαία ατυχήματα κλπ. Χαρακτηριστικό σημείο με πολλούς τραυματισμούς είναι η διασταύρωση Εθνικής Λευκίμμης με τον δρόμο του Κάβου Λευκίμμης (όπως σας έχουμε ενημερώσει και προφορικά).
·         Σε αρκετά σημεία του κεντρικού επαρχιακού δικτύου υπάρχουν «σαμαράκια» π.χ. στην εθνική Λευκίμμης στο τμήμα από Πέραμα μέχρι Μωραΐτικα, στην εθνική Παλ/τσας στο τμήμα από Τζάβρου μέχρι το τέλος του δρόμου στην Παλ/τσα.
·         Σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στα ρήθρα των δρόμων έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια και φύλλα δένδρων. Όταν βρέχει παροχετεύουν μεγάλες ποσότητες νερού πάνω στο δρόμο με αποτέλεσμα αμάξια να τινάζονται στον αέρα.
·         Η σήμανση των δρόμων σε αρκετά σημεία είτε έχει καταστραφεί είτε δεν υπάρχει. Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Κέρκυρας- Πέλεκα που διασχίζει την Αλεπού γίνονται συχνά θανατηφόρα ατυχήματα γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και σήμανση
·         Σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικού δικτύου συχνά γίνονται κατολισθήσεις με σοβαρότατα τους κίνδυνους, για την ζωή των διερχόμενων π.χ. στην επαρχιακή οδό Λακώνων, στην περιοχή Γαρουνάτικα του δρόμου Γαρούνα – Αη Μαθιά.
Γνωρίζουμε ότι από το  Π.Σ. έχουν κατανεμηθεί ορισμένα κονδύλια, για επισκευές στο οδικό δίκτυο. Είναι βέβαια, ανεπαρκή. Το ζήτημα είναι ότι ορισμένες παρεμβάσεις π.χ. μπάλωμα στις λακκούβες – καθαρισμός των ρήθρων καθυστερεί σοβαρά, ενώ απαιτούνται πολύ μικρά κονδύλια.

  Παρακαλώ να επιταχύνεται τις διαδικασίες για την κάλυψη αυτών των πρωταρχικών αναγκών γιατί έχουν άμεση σχέση με την Οδική Ασφάλεια και την ζωή των κατοίκων.     
Κέρκυρα 23-1-12
Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν.
Θεόδωρος Γουλής   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ