27 Ιαν 2012

Οι θέσεις του σ. Χ.Χαραλάμπους για το Καπαρέλι και για τις ιχθυοκαλλιέργειες


Οι θέσεις του Χ.Χαραλάμπους για το Καπαρέλι και για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Η θέση μας για τις ιχθυοκαλλιέργειες έχει εδώ και πολύ καιρό γίνει γνωστή. Δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός, που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Καπαρέλι, υπάρχουν ακόμα πολύ πιο σοβαρά γεγονότα που εκπορεύονται μέσα από την κοινή υπουργική απόφαση. Οχτώ υπουργοί υπέγραψαν στις αρχές του Νοέμβρη του 2011 τη διάταξη, που σχεδόν όλες οι ακτές της Κέρκυρας παραδίνονται στην ιχθυοκαλλιέργεια. Τεράστιες εκτάσεις, πάνω από 100 στρέμματα η κάθε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας...
περιλαμβάνει. Χτυπάει τον τουρισμό, το περιβάλλον, χτυπάει αν θέλετε τους τοπικούς μικρούς και μεσαίους αλιείς του νησιού μας.
Για το Καπαρέλι έχουν ξεπεράσει πράγματι τα εσκαμμένα παρανομούν ασύστολα αφού μια ιχθυοκαλλιέργεια φάντασμα στην Μπούκαρη ουδέποτε εμφανίστηκε εκεί, φαίνεται ότι παίρνει άδεια μετεγκατάστασης, στους νήσους Περιστερές στο γνωστό Καπαρέλι. Είναι βέβαιο ότι είναι πραγματικά μια περιοχή απείρου κάλλους για την Κέρκυρα περιλαμβάνει ένα αδιαίρετο σύνολο με τον ερημίτη, δοθήκαν μάχες και από τους κατοίκους και από τον Κερκυραϊκό λαό να μην παραδοθεί σε μεγαλοεπιχειρηματίες για εκμετάλλευση. 
Απ’ την πρώτη στιγμή συμπαρασταθήκαμε στο λαό της Κασσιώπης και τον Σινιών και με ερωτήσεις που καταθέσαμε στη Βουλή, αλλά και με ερώτηση που θα καταθέσουμε τώρα. Από κει και πέρα τονίσαμε, είναι στο χέρι του κόσμου να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να αντισταθεί στα σχέδια αυτά, τα οποία η Κυβέρνηση τα ονομάζει δήθεν πράσινη ανάπτυξη, τα οποία ουσιαστικά γίνονται μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να διατεθούν τεράστια κεφάλαια σε πολυεθνικές, που αυτή την στιγμή λιμνάζουν και με διαδικασίες πολύ γρήγορες ,που ο κόσμος έμαθε να λέει fast track.
Ο Κερκυραϊκός λαός κανένα κέρδος δεν έχει. Το κέρδος που θα υπάρξει θα ανήκει εξ ολοκλήρου στις μεγάλες εταιρείες που να τολμήσω να πω πως είναι πολυεθνικές.
Ποία ήταν η θέση σας για τους ποδηλατοδρόμους;
Η θέση μας για τους ποδηλατοδρόμους ήταν από την αρχή σταθερή. Ουσιαστικά κανένας δεν μπορεί να είναι ενάντια σε ένα καλοσχεδιασμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την πόλη της Κέρκυρας. Όμως το προηγούμενο Δ.Σ. είχε τη λογική, «βρήκαμε 2 εκατ. Ευρώ, και θα τα χάσουμε; Θα πάρουμε τα 2 εκ. ευρώ!» και έκανανε αυτό το έκτρωμα το οποίο ονομάζεται ποδηλατόδρομος. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως έξω από το Μον Ρεπό που ξαφνικά ο ποδηλατόδρομς ανεβαίνει πάνω στο πεζοδρόμιο. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα παραδείγματα εφαρμογής από τον εργολάβο που ανέλαβε να κάνει το έργο που είναι για γέλια. 
Εμείς τέτοια σχέδια ακόμα και με την επίκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου του Μωραΐτη ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το παραλάβουμε έστω και προσωρινά. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε τη θετική μας ψήφο και έτσι καταψηφίσαμε.






Στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτό το διάστημα στη Βουλή γίνεται αφορά και για μια διάταξη για την κατάργηση την Διοικητικών συμβουλίων των οργανισμών. Άρα και του ΟΛΚΕ
Κοιτάξτε να δείτε, δεν είμαι βέβαιος αν αφορά και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚΕ. Εφόσον το αφορά, και επειδή αυτό το πολυνομοσχέδιο ήρθε στη βουλή τώρα, αλλά ετοιμάζεται εδώ και 2-3 μήνες. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης του κ. Χρυσοχοΐδη προχωρεί. Αν ήξερε ότι υπάρχει αυτό το άρθρο κι αυτή η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, το ερώτημα είναι γιατί τοποθέτησε το νέο Δ.Σ στον ΟΛΚΕ .
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί με παλαιοκομματικό τρόπο να φτιάξει ένα προφίλ αρχηγού, να πάρει πολιτικά οφέλη απ’ όπου μπορεί, αλλά ουσιαστικά αν λέω, γιατί δεν είμαι βέβαιος, θα το μάθω από τη νομική υπηρεσία της Κ.Ο. του ΚΚΕ. Ισχύει και για το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚΕ, τότε πρόκειται για εξευτελισμό των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ