23 Μαρ 2012

Φορολογούν και την απόλυτη φτώχεια



«ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ»
Φορολογούν και την απόλυτη φτώχεια
Ταρίφα 40 ευρώ το τετραγωνικό για τους χώρους που «τακτοποιήθηκαν»
Πρόκληση για εκατοντάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που «τακτοποίησαν» τους ημιυπαίθριους και άλλους χώρους επιφύλασσε η συγκυβέρνηση. Με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος, το υπουργείο Οικονομικών θα υπολογίζει πρόσθετα κριτήρια διαβίωσης, τεκμήριο που έλεγαν παλαιότερα, με σταθερή ταρίφα στα 40 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο που «τακτοποιήθηκε».
Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις. Τα επιπλέον τετραγωνικά θεωρούνται στο εξής κύριοι χώροι, θα προστίθενται σε όλα τα υπόλοιπα αντικειμενικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν ακόμα και άνεργους που δεν έχουν εισόδημα να πληρώσουν φέτος φόρο εισοδήματος, μόνο και μόνο επειδή αναπνέουν ή επειδή δε ζουν σε τρώγλες των 5 και 10 τετραγωνικών μέτρων.
Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως και συνολικά τα επιβαλλόμενα τεκμήρια στην κατοικία, έχουν οριζόντια εφαρμογή, ανεξάρτητα από την αντικειμενική τιμή, ανεξάρτητα και από την τοποθεσία, αν πρόκειται δηλαδή για λαϊκή γειτονιά ή για περιοχή «φιλέτο».
Από φέτος οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρους ακόμα και για εισοδήματα που δεν έχουν.
Το βέβαιο είναι ότι με το κόλπο των «τεκμηρίων», ο καθένας, αν δεν πεθάνει μέσα στο χρόνο, υπολογίζεται ότι έχει εισόδημα 3.000.
Αν ζει σε σπίτι 80 τετραγωνικών για κάθε τετραγωνικό υπολογίζεται άλλο τεκμήριο 40 ευρώ, άρα για ολόκληρο το σπίτι 3.200.
Ε, λοιπόν, αυτός ο φορολογούμενος, ακόμα και αν δεν είχε δεκάρα εισόδημα πέρσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο με βάση τα δύο τεκμήρια, δηλαδή τις 3.000 και τα 3.200 ευρώ, άρα για 6.200, που με συντελεστή 10% σημαίνει φόρο 620 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ