23 Μαρ 2012

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, άμεσα χρειάζεται μαζικός ξεσηκωμός- ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr


Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, άμεσα χρειάζεται  μαζικός ξεσηκωμός- ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η ΤΡΟΙΚΑ έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους. Η απογραφή, τα ΚΕΠΑ με το νέο ΚΕΒΑ, το νέο μνημόνιο και ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία και την πρόνοια είναι τα εργαλεία για τις βάρβαρες ανατροπές. 
Καμία ανοχή, καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ-ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κεφαλαίου.
    Οι ανάπηροι βρίσκονται κυριολεκτικά στο κρεβάτι του Προκρούστη. Ότι έχει καταγγείλει η ΣΕΑΑΝ όλο αυτό το καιρό επιβεβαιώθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη στήριξη της ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΣΑΜΕΑ προχωρούν το σχέδιο για το χτύπημα συντάξεων και επιδομάτων ΑΜΕΑ. 
     Στα ΚΕΠΑ κυριολεκτικά γίνεται σφαγή. Μια σειρά αποφάσεις αναδεικνύουν ότι η βασική κατεύθυνσή τους είναι να μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας. Χρησιμοποιούν την έννοια της λειτουργικότητας, που περιλαμβάνει και το μορφωτικό επίπεδο, λες και παίζει ρόλο για το βαθμό αναπηρίας. Έχουμε ακούσει για πόδια που ξαναφύτρωσαν, μεταστατικούς καρκίνους που εξαφανίστηκαν και πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που αντέχουν σε σκληρά τεστ!
 Η απογραφή θα είναι το μέσο και για το πετσόκομμα των επιδομάτων μέσα και από την επιβολή εισοδηματικών κριτήριων. Προφασίζονται πως το κράτος δεν μπορεί να σου δίνει 300 € επίδομα και να παίρνεις άλλα 100 € από το ασφαλιστικό σου ταμείο, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες ενός παιδιού, για παράδειγμα με αυτισμό ξεπερνούν τα 1.500 € το μήνα. Ο γονιός αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του από 700 έως 1.000€ για φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες κλπ. Αποδείχθηκε ότι οι ανάπηροι-μαϊμού και οι διπλοεγγεγραμμένοι ήταν το πρόσχημα για να γίνουν μαζικές περικοπές και να περάσουν τα μέτρα. Όλοι πια ξέρουμε ότι αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς τα δημιούργησαν αυτά τα κόμματα και οι συνδικαλιστές τους που τώρα δήθεν τα καταπολεμούν. Τα χρησιμοποιούν για να χειραγωγούν και να εξαγοράζουν εργαζόμενους και αναπήρους. 
 Οι ουρές, η πολύμηνη αναμονή, η μαύρη προπαγάνδα των τελευταίων ημερών για τους ανάπηρους μαϊμού είναι δείγμα της βαρβαρότητας της πολιτικής τους.  Ένας είναι ο στόχος τους: δραματικές περικοπές. Θέλουν να ξεφορτωθεί το κράτος την όποια ευθύνη και χρηματοδότηση για την πρόνοια, τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις, την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και στήριξη της οικογένειας του αναπήρου. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματιών που πλήττονται από την κρίση. Θέλουν οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους να γίνουν έρμαια στους επιχειρηματίες του χώρου, τις ΜΚΟ και της φιλανθρωπίας. Με το ένα χέρι δηλαδή οι επιχειρηματίες θα καταληστεύουν και θα σακατεύουν τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, δημιουργώντας νέους αναπήρους και με το άλλο χέρι θα πωλούν φιλανθρωπία και υπηρεσίες πρόνοιας. 
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και ο νέος νόμος για την υγεία και την πρόνοια που ξεθεμελιώνει ότι είχε μείνει από τους προηγούμενους. Πιο συγκεκριμένα:


Η όποια προνοιακή παροχή του κράτους καταργείται και επίσημα αφού ότι έχει απομείνει από τον τομέα της πρόνοιας φεύγει από το υπουργείο Υγείας (υπηρεσίες, ιδρύματα, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι) και περνάει στο υπουργείο Εργασίας. Με αυτή την μεταφορά επιδιώκουν να φορτωθεί το κόστος των παροχών πρόνοιας στα ήδη καταληστεμένα, από τους επιχειρηματίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε οργανισμούς που χρηματοδοτούνται 100% από τις εισφορές των εργαζομένων όπως ο ΟΕΚ, ο ΟΑΕΔ και η Εργατική Εστία που καταργούνται και συγχωνεύονται. Ουσιαστικά το κράτος αποποιείται κάθε ευθύνης.
Προχωρούν στη κατάργηση τμημάτων, κλινικών,  δημόσιων νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας βαφτίζοντας τες συγχωνεύσεις εξορθολογισμού(Βλέπε Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα Αγίας Σοφίας, Τμήμα Κυστικής Ίνωσης, 6ο Ογκολογικό και 7ο ΙΚΑ, νοσοκομείου Καρύστου και όχι μόνο).Ταυτόχρονα λαμβάνουν όλο και πιο πολλά μέτρα για να δουλεύουν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις.
Αυξάνουν ραγδαία την περικοπή της χρηματοδότησης για φάρμακα. Κριτήριο για το τι φάρμακο χρειάζεται ο καθένας είναι το φθηνό κόστος και όχι η ανάγκη και το επιστημονικό κριτήριο. Σε αυτή τη βάση προωθούν μαζικά τα φτηνά φάρμακα, αντίγραφα (γενόσημα), για να μειώσουν ότι πληρώνει το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπόλοιπο κόστος πρέπει να το επωμιστεί ο καθένας από τη τσέπη του. 
Το κράτος παραιτείτε από τη χρηματοδότηση και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αφού το έχουν ήδη σμπαραλιάσει. Το πρόγραμμα θα το φορτωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και με ειδικό φόρο που θεσπίσανε θα πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Επιπλέον ετοιμαστείτε! Θα μας καλέσουν να δεχτούμε το σφαγιασμό των παιδιών μας, των γονιών μας με έναν νέο ειδικό φόρο δήθεν αλληλεγγύης για τα ΑΜΕΑ. Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό. Αυτό είναι παλαιότερο σχέδιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της ΕΣΑΜΕΑ, αλλά τους το χαλάσαμε με τους αγώνες μας.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την ίδια πολιτική θέλουν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι και οι ανάπηροι φταίνε για την οικονομική κρίση και το κρατικό χρέος και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα 600 δις στην Ελβετία και όλα τα άλλα προνόμια που τους παραχωρούν χρόνια τώρα. Όλοι αυτοί δουλεύουν με σχέδιο και όλοι οι μηχανισμοί τους βρίσκονται σε πλήρη δράση. Εκβιάζουν, τρομοκρατούν, προκαλούν σύγχυση για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση με σχεδιασμένη, οργανωμένη και αποφασιστική δράση.
    Το λέμε καθαρά. Δεν θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, αν δεν απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που κυριαρχεί στην ΕΣΑΜΕΑ, στη ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και στις άλλες μεγάλες οργανώσεις των αναπήρων. Γιατί ήταν και είναι η 5η φάλαγγα στο κίνημα των αναπήρων και των γονέων. Αυτοί στηρίζουν ανοιχτά την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μας έφεραν ως εδώ. Καλλιεργούσαν αυταπάτες καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις οδηγίες της ΕΕ που δήθεν διασφάλιζαν τα συμφέροντα των ΑΜΕΑ. Αυτές τις οδηγίες που μας σπρώχνουν στους σύγχρονους καιάδες, εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τόσα χρόνια. Τον ίδιο υποκριτικό και επικίνδυνο ρόλο παίζουν και σήμερα. Από τη μια εύχονται επιτυχία στο δύσκολο έργο «διάσωσης τις χώρας» που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου από την άλλη οργανώνουν κινητοποιήσεις για να πετύχουν κάποιες εξαιρέσεις των Αμέα από τα μέτρα.
    Ακόμα και η εξαίρεση μας από τη μείωση ενός επιδόματος ή μιας σύνταξης τι αντίκρισμα μπορεί να έχει όταν η υγεία και η πρόνοια εμπορευματοποιείται πέρα ως πέρα, αυξάνεται η ακρίβεια και τα χαράτσια, όταν συνολικά θέλουν να μειωθεί το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», για να στηρίξουν επί της ουσίας την κερδοφορία του κεφαλαίου. Πώς να προστατευθούμε με τις περιβόητες εξαιρέσεις, όταν απολύεται ή μένει άνεργος ο γονιός, ο σύζυγος, κλπ (μιας και ο ανάπηρος ούτως ή άλλως καταδικασμένος στην ανεργία είναι); Μήπως οι κινητικά ανάπηροι ωφελήθηκαν από τις εξαιρέσεις, όταν με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους έως και το 80% του κόστους για τα αναγκαία τεχνικά βοηθήματα, 15% συμμετοχή στις εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα και για το υγειονομικό υλικό;
    Η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως τα βάρβαρα μέτρα είναι αναγκαία, ενώ ταυτόχρονα πουλάει κοινωνική ευαισθησία εξαιρώντας τα ΑΜΕΑ από μερικά απ αυτά. Σφαγιάζουν το λαό και θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν για να ξεπλύνουν τα χέρια τους. Όταν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΣΑΜΕΑ μιλούν για εξαιρέσεις  επιδιώκουν να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύοντας τους αγώνες, την μαζικότητα τους, καλλιεργώντας αυταπάτες και θέλοντας να διαχωρίσουν τους αναπήρους από το εργατικό λαϊκό κίνημα και σε πολλές περιπτώσεις να τους αντιπαραθέσουν με αυτό. Χρειαζόμαστε αγώνες και κίνημα που να αμφισβητούν και να συγκρούονται με την ουσία της επίθεσης της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προκύπτει από την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Γιατί δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων, των λαϊκών οικογενειών και κερδοφορία του κεφαλαίου δεν συμβιβάζονται. Γιατί προστασία της υγείας του ελληνικού λαού, των χρονίως πασχόντων και επιχειρηματική δράση είναι σε ευθεία σύγκρουση. Χρειαζόμαστε κίνημα και αγώνες που να μην διεκδικούν τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων αλλά με πλαίσιο και διεκδίκηση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων, των αναπήρων, των λαϊκών οικογενειών. Κάθε ανάπηρος, γονιός και κηδεμόνας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει τώρα να εγκαταλείψει τις συμβιβασμένες και διεφθαρμένες ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Να γιατί τώρα αποφασιστικά πρέπει να υπάρξει μαζική συστράτευση με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και νήσων .
   Αλλαγή ΤΩΡΑ των συσχετισμών δύναμης στους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες των ΑΜΕΑ, με αγωνιστική συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροαγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών που πλήττονται από την δικτατορία των μονοπωλίων κάτω από το κοινό πλαίσιο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Σε αυτή την κοινωνική συμμαχία έχουν την δική τους θέση οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών.
Υπάρχει Διέξοδος!
   Ο δρόμος για την άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των εργαζόμενων  θα ανοίξει με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, εργατικό κοινωνικό έλεγχο,  κεντρικό σχεδιασμό, λαϊκή εξουσία και οικονομία. Σε μια τέτοια κοινωνία και εξουσία μπορούν να αντιμετωπισθούν όλα τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν τον λαό και τις οικογένειές μας. Γιατί η χώρα μας διαθέτει τεράστιο ορυκτό πλούτο, δυνατότητα πλήρους διατροφικής επάρκειας και ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό που μπορούν να στηρίξουν αποφασιστικά μια τέτοια ανάπτυξη. Εκεί θα βρουν το δικό τους σχολειό τα 185.000 παιδιά που είναι σήμερα εκτός ειδικής αγωγής,  γιατί και ιστορικά αποδείχθηκε πως σε μια τέτοια κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους και να μην μαραζώνουν ούτε ένας από την ανεργία.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Αγωνιστικά παλεύουμε ενάντια στο σφαγείο που έχει στηθεί με τα ΚΕΠΑ, τον νέο κανονισμό υπολογισμού αναπηρίας και την λεγόμενη απογραφή.
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.
Όχι στο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ που αφήνει καρκινοπαθείς και χρόνιους πάσχοντες χωρίς φάρμακα, κόβει θεραπείες από τα ΑΜΕΑ και μας στέλνει ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.
Προειδοποιούμε. Μην τολμήσουν να μας χρησιμοποιήσουν για να βάλουν νέο χαράτσι στο λαό. Θα αντιμετωπίσουν την οργή των αναπήρων.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλα τα ΑΜΕΑ λόγω κρίσης ύψους 1.000 € μπροστά στο Πάσχα και 500 € για το καλοκαίρι.
Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των παιδιών στα σχολεία και στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, με ολοκληρωμένη ενημέρωση των νέων ζευγαριών με δημόσιο και δωρεάν προγεννητικό έλεγχο.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια-παιδεία-ειδική αγωγή.
Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή, την εισαγωγή και την δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων ειδικών τεχνικών και τεχνολογικών βοηθημάτων με βάση τις ανάγκες των αναπήρων της χώρας μας. 
Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους παραπάνω ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
Όχι στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, πρόνοιας και ιδρυμάτων, των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης και ειδικής αγωγής. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους. Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που είναι σήμερα εκτός ειδικής αγωγής.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Απαγόρευση των απολύσεων ΑΜΕΑ, γονιών και κηδεμόνων.
Να ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί του νόμου 2643 που εκκρεμούν εδώ και 4 χρόνια και του ιδιωτικού τομέα που έχουν παγώσει. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα.
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και στην ειδική αγωγή. Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων. Να μην κλείσει κανένα κέντρο, χρηματοδότηση των λειτουργικών τους αναγκών 100% από το κράτος με την προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο. 
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στο σφαγιασμό μισθών και συντάξεων. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο. Σίτιση για όλα τα παιδιά στα σχολεία.
Δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες ολόπλευρης στήριξης  της οικογένειας του βαριά αναπήρου, της ανάπηρης γυναίκας, της μητέρας με ανάπηρο παιδί.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον αγωνίζεται και σε όποιον υποφέρει.
 Είμαστε με τους μαθητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ που για μια ακόμα φορά δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του κέντρου.
 Είμαστε με τους εργαζόμενους του ΕΡΜΗ που όντας απλήρωτοι για μήνες αντιμετωπίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο του κέντρου και των υπολοίπων της γύρω περιοχής.
 Είμαστε με τους 400 Χαλυβουργούς που πάνω από 4 μήνες στέκονται ακλόνητοι στις θέσεις τους ενάντια στο Μάνεση και την τάξη του. 
Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη τους, είμαστε όλοι Χαλυβουργοί, όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία!


Όλοι στον αγώνα!
Αν πιστέψουμε στη δύναμη μας μπορούμε να νικήσουμε!


Μάρτης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ