23 Μαρ 2012

κηρύγματα μίσους



 κηρύγματα μίσους
Γρηγοριάδης Κώστας
Αν δαγκώσει τη γλώσσα του την ώρα που αναφέρεται στους μετανάστες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα δηλητηριαστεί στα σίγουρα. Εκμεταλλευόμενος ένα υπαρκτό πρόβλημα, που όμως το σύστημα, που αταλάντευτα υπηρετεί ο ίδιος, δημιούργησε και διόγκωσε, προβαίνει σε κηρύγματα που προκαλούν κυριολεκτικά ανατριχίλα, κατηγορώντας συλλήβδην τους μετανάστες σαν εγκληματίες, δολοφόνους και βιαστές, φορείς μολυσματικών ασθενειών κλπ. Λες και δεν υπάρχουν ντόπιοι εγκληματίες και μάλιστα στο οργανωμένο έγκλημα, σύμφυτο του καπιταλιστικού συστήματος που ο ίδιος μάχεται για τη μακροημέρευσή του.
Χτες σε δήλωσή του για την εγκληματικότητα ανέφερε: «Το πολιτικό κατεστημένο εκφράζεται τώρα διά του κ. Χρυσοχοΐδη. Αλλη μια φορά, προεκλογικά, θυμήθηκαν την απομόνωση και την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών. Το θέμα δεν είναι να φύγουν προεκλογικά. Το θέμα είναι να αποφασίσουμε να τους διώξουμε από την Ελλάδα. Φτάνει πλέον η εγκληματικότητα. Φτάνουν οι βιασμοί. Φτάνουν οι φόνοι. Φτάνουν οι ληστείες. Ας το πάρουν απόφαση. Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα δεν πιάνουν πλέον στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρέπει να τους διώξουμε. Εξω από το Δουβλίνο ΙΙ, για να καθαρίσουμε την Ελλάδα»...
Δηλαδή, το έγκλημα «γεννήθηκε» στην Ελλάδα από τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορά της οι μετανάστες! Δεν υπήρχε πριν και δεν θα υπάρχει αν με κάποιο τρόπο διωχτούν! Αυτό ισχυρίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης. Αλίμονο αν στις λαϊκές συνειδήσεις πιάσουν τόπο τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού του ΛΑ.Ο.Σ. και άλλων δυνάμεων της ίδιας συνομοταξίας.
Τους μετανάστες κάποιοι τους έδιωξαν από την πατρίδα τους και τους εξανάγκασαν να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο. Κάποιοι επίσης σπρώχνουν ορισμένους απ' αυτούς στην εγκληματικότητα. Αυτοί τους οποίους υπηρετεί ο ΛΑ.Ο.Σ., οι άρπαγες του πλούτου των λαών, που δεν διστάζουν, για να τον βάλουν στο χέρι, να τους αιματοκυλίσουν. Το έγκλημα είναι φαινόμενο που ευδοκιμεί στο σύστημα που υπηρετεί ο ΛΑ.Ο.Σ. και που δεν πρόκειται στα πλαίσιά του να σταματήσει να υπάρχει, και φυσικά δεν έχει «χρώμα», ούτε «εθνικότητα».
Οι εργάτες, όποιας καταγωγής, όποιας θρησκείας και όποιου χρώματος, έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο που μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιπαλέψουν και να νικήσουν. Είναι η εξουσία των μονοπωλίων, είναι τα παράσιτα που κλέβουν το προϊόν του μόχθου τους, είναι οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πογκρόμ που οραματίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης δεν αφορά μόνο στους μετανάστες εργάτες. Το φίδι της πιο μαύρης αντίδρασης αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει την πόρτα όλων. Εκτός αν του λιώσουν το κεφάλι όσο είναι νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ