31 Μαρ 2012

ΚΑΝΑΔΑΣ Περικοπές και απολύσεις


ΚΑΝΑΔΑΣ
Περικοπές και απολύσεις
ΟΤΑΒΑ.--
Την πεπατημένη οδό της λιτότητας, με δρακόντειες περικοπές και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ακολουθεί και η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ, παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται καν το πρόσχημα της κρίσης, αφού η καπιταλιστική κρίση δεν έχει «χτυπήσει» δυνατά την πόρτα της καναδικής οικονομίας.
Πρόκειται για επιλογή και στα πλαίσια αυτής, ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2012-2013, που κατατέθηκε χτες προς έγκριση στο Κοινοβούλιο εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Τζιμ Φλάερτι, προβλέπει απολύσεις 19.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στην επόμενη τριετία και περικοπές των δημοσίων δαπανών ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων. Παράλληλα, προτείνει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων από τα 60 στα 65 έτη.
Κατά τον υπουργό Οικονομικών, παρά την περικοπή των θέσεων εργασίας και των δαπανών, ο προϋπολογισμός υποτίθεται ότι προωθεί τη «δημιουργία» θέσεων εργασίας και τη δημιουργία συνθηκών για την πώληση ενεργειακών πόρων στις αγορές του εξωτερικού. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε και ένα νέο σχέδιο με τίτλο «Ενα έργο, μια έγκριση», το οποίο περιλαμβάνει επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης μεγάλων ενεργειακών προγραμμάτων, όπως του αγωγού της Βόρειας Pύλης, που θα διοχετεύσει καναδικό πετρέλαιο από την Αλμπέρτα στη Δυτική Ακτή και από κει στην αγορά της Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ