17 Μαρ 2012

Η εκλογική μάχη πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το δυνάμωμα του κινήματος



Η εκλογική μάχη πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το δυνάμωμα του κινήματος
-- Είπατε πριν, ισχυρό ΚΚΕ - αδύναμη κυβέρνηση. Στην περίπτωση που είναι ισχυρό το ΚΚΕ και αδύναμη η κυβέρνηση και υπάρξει αδυναμία να γίνει κυβέρνηση, εσείς θα πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να επιταχυνθούν τα πράγματα προς μία άλλη διέξοδο, εκτός μνημονίου δηλαδή;
-- Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, συντομεύει αν θέλεις - χωρίς να είναι η μοναδική προϋπόθεση το εκλογικό αποτέλεσμα -, δημιουργούνται προϋποθέσεις το κίνημα να γιγαντωθεί. Να συντομεύσει ο χρόνος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης του κινήματος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κι αν θέλετε, είναι κι ένα μήνυμα και για την Ευρώπη. Ξέρετε ότι οι αλληλεπιδράσεις στην Ευρώπη είναι πολύ φυσικό να υπάρχουν.
Και να σας πω και κάτι άλλο, χτυπιέται και ο αντικομμουνισμός. Προσέξτε, δεν λέω η αντιΚΚΕ επίθεση, η εναντίωση στην ιδεολογία και στην πολιτική του ΚΚΕ, αυτό είναι πάρα πολύ φυσικό να υπάρχει, αν δεν υπήρχε θα ψαχνόμασταν. Μιλάμε τώρα για τον αντικομμουνισμό, την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό που θίγει ευρύτερα τα συμφέροντα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού, θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στους τόπους δουλειάς.
Οπως έχετε προσέξει πάρα πολλές φορές, εμείς δεν λέμε κυβέρνηση του ΚΚΕ και των συμμάχων του. Εμείς λέμε εργατική λαϊκή εξουσία. Δεν σημαίνει εξουσία του ΚΚΕ. Ολοι οι άλλοι λένε κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση αριστερών δυνάμεων κλπ. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, γιατί τότε μπορείς να μιλήσεις για άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού. Ολα τα άλλα είναι μια κυβέρνηση. Δηλαδή, το πολιτικό προσωπικό της ίδιας κοινωνίας, που τα πάντα θα οργανώνονται με βάση το κέρδος και σε βάρος των εργαζομένων. Δεν λέμε εξουσία του ΚΚΕ...
Και γι' αυτό θεωρούμε ότι η εκλογική μάχη πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το δυνάμωμα του κινήματος. Και δεν μπορεί να δυναμώσει το κίνημα αν δεν δυναμώσει και το ΚΚΕ, χωρίς αυτά τα πράγματα να είναι απολύτως ταυτισμένα. Είναι κάτι ευρύτερο βεβαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ