17 Μαρ 2012

Ναζιστικές παρελάσεις με κρατική στήριξη στη Λετονία της Ε . Ε.


Ναζιστικές παρελάσεις με κρατική στήριξη στη Λετονία της Ε . Ε.



Γύρω στα 2000 άτομα κυρίως πρώην στρατιώτες των ναζιστικών ΕΣ-ΕΣ ( SS ) και υποστηρικτές τους συμμετείχαν στην  ετήσια παρέλαση . Κυματίζοντας λετονικές σημαίες και αφού διέσχισαν τμήμα της πόλη κατέληξαν για κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στο εθνικό μνημείο για την ¨Ελευθερία ¨ .
Την ίδια  στιγμή αντιδιαδήλωση από αντιφασίστες πραγματοποιήθηκε σε άλλο σημείο της πόλης χωρίς να υπάρξουν σοβαρά σοβαρά επεισόδια . 
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σύλληψη αντιδιαδηλωτή επειδή  έφερε σφυροδρέπανο, σύμβολο απαγορευμένο στην Λετονία του ¨Ευρωενωσιακού κεκτημένου ¨.
Σήμερα στη Λετονία και στις άλλες βαλτικές χώρες  με τις πλάτες της ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ, ξαναγράφεται η Ιστορία . Η Ναζιστική προπαγάνδα και οι συνεργάτες των ναζιστών στηρίζονται από το κράτος και αναγνωρίζονται ως «πατριωτικές», επειδή πολέμησαν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό και σε αντιστασιακές οργανώσεις .
Μάλιστα οι σημερινές αρχές έχουν χαρακτηρίσει «αναμορφωτικό - εργασιακό στρατόπεδο» και «διευρυμένη αστυνομική φυλακή» το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σάλασπιλς της Λετονίας, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100.000 άνθρωποι.
Είναι οι ίδιοι που οδηγούν το Λετονούς εργαζόμενους  στο μεσαίωνα αφού εδώ και χρόνια εφαρμόζουν πολιτικές ευτελισμού της ανθρώπινης εργασίας παρόμοιες με αυτές που βιώνει σήμερα και ο Ελληνικός λαός.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 11 Μάρτη σε πολλά σχολεία της Λετονίας πραγματοποιήθηκαν τα λεγόμενα «μαθήματα πατριωτισμού», στα οποία κλήθηκαν να μιλήσουν μετέχοντες στις φασιστικές Λετονικές λεγεώνες των Ες-Ες και απόγονοί τους.
Αυτά είναι τα ιδανικά της «δημοκρατίας», που έφερε η αντεπανάσταση στη Λετονία και για τα οποία περηφανεύονται και στη χώρα μας οι λεγόμενες «φιλοευρωπαϊκές» πολιτικές δυνάμεις.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ