19 Απρ 2012


ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι εργοδότες στον τομέα της μεταλλουργίας στη Γερμανία πρότειναν στους εργαζομένους τους αύξηση κατά 3% στους μισθούς τους μέσα σε μια περίοδο 14 μηνών, πρόταση την οποία απέρριψε η ηγεσία του συνδικάτου IG Metall, το οποίο αξιώνει η αύξηση να φθάσει το 6,5%. Η ηγεσία ωστόσο αυτού του συνδικάτου για χρόνια συμμετέχει στους κοινωνικούς διαλόγους και έχει ευθύνη για το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων εδώ και χρόνια.
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Στη βρετανική δικαιοσύνη σκέφτεται να στραφεί ο διοικητής των «ενόπλων δυνάμεων» της λιβυκής πρωτεύουσας, στέλεχος της νέας λιβυκής ηγεσίας και πρώην στέλεχος της ισλαμιστικής «αλ Κάιντα» Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάτζ, ζητώντας την τιμωρία του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, για το γεγονός ότι τον παρέδωσε στο καθεστώς Καντάφι, το 2004, το οποίο, όπως καταγγέλλει, τον φυλάκισε και τον βασάνισε.
ΜΑΝΑΜΑ.-- Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης άνδρες των δυνάμεων καταστολής διέλυσαν εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο όπου πραγματοποιείται η παραδοσιακή έκθεση για τη «Formula 1», που προηγείται της διεξαγωγής του Γκραν - πρι που, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Μπαχρέιν μετά από ένα χρόνο απουσίας από εκεί λόγω της κοινωνικής αναταραχής. Η επέμβαση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή και μεγάλο μέρος των επισκεπτών της έκθεσης.
ΚΑΪΡΟ.-- Εκτός προεκλογικής μάχης για τον προεδρικό θώκο βρίσκονται οριστικά οι 10 υποψήφιοι που είχε, αρχικώς, απορρίψει η εκλογική επιτροπή, η οποία, τελικά, απέρριψε και τις εφέσεις που κατατέθηκαν. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών επί Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν, και ο υποψήφιος των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» και των πιο ακραίων σαλαφιστών. Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» πάντως ήδη «έριξαν στη μάχη» τον «αναπληρωτή» υποψήφιο, Μουχάμαντ Μόρσι.
ΠΕΚΙΝΟ.-- Το σινικό υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε χτες την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου μετά την ανακοίνωση της ΛΔ Κορέας ότι θα προβεί σε αντίποινα με αφορμή την καταδίκη της αποτυχημένης απόπειρας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
ΑΓΚΥΡΑ.-- Θυελλώδεις άνεμοι, 120χλμ/ώρα και αμμοθύελλες πλήττουν διάφορες περιοχές της Τουρκίας, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος να έχει χάσει τη ζωή του στην περιοχή Ντενιζλί, ενώ σημαντικές είναι και οι υλικές ζημιές.
ΜΑΛΕ.-- Τον Ιούλη του 2013 θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις Μαλδίβες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Ουαχίντ, ο οποίος πήρε την εξουσία μετά από πραξικόπημα. Υπέρ των πρόωρων εκλογών, μετά το πραξικόπημα και μέχρι τέλος του χρόνου, τάχθηκαν η Ινδία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ