19 Απρ 2012

Το κίνημα θα κρίνει τις εξελίξεις



Το κίνημα θα κρίνει τις εξελίξεις
-- Αρκετοί στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Ολάντ στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα επιδράσει θετικά σε αλλαγές υπέρ των λαών σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ενα σχόλιο.
-- Τώρα, αφελείς είναι ή θεωρούν τον ελληνικό λαό αφελή; Αυτά τα ακούσαμε κι όταν κέρδισε ο Σρέντερ με τον κ. Φίσερ, τα ίδια έλεγαν όταν νίκησε ο Ζοσπέν, και τα ίδια τώρα λένε αν νικήσει ο Ολάντ. Πρόκειται για νέα εξαπάτηση του λαού. Να ξεκαθαρίσω το εξής πράγμα. Ο ίδιος ο Ολάντ έδωσε συνέντευξη στη «ΜΟΝΤ» και σε κάποια άλλη εφημερίδα και ξεκαθάρισε τι εννοεί αναδιαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε ότι γι' αυτόν αναδιαπραγμάτευση είναι οι γαλλικοί επιχειρηματικοί όμιλοι να αποκτήσουν μια πιο πλεονεκτική θέση στο πλαίσιο της ΕΕ, θέλει τη Γαλλία χαλίφη στη θέση του χαλίφη, δηλαδή στη θέση της Γερμανίας.
Πρόκειται για ένα κόμμα και έναν πολιτικό ευρωατλαντιστή μέχρι το μεδούλι. Δεν σκέφτηκε καθόλου ούτε τους ανέργους στην Ελλάδα, ούτε το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, διαπραγματεύεται τη θέση της Γαλλίας μέσα στην ΕΕ για λογαριασμό της γαλλικής αστικής τάξης.
Κοιτάξτε, τα λένε για ψηφοθηρία. Βεβαίως και εμείς ζητάμε ψήφους, αλλά λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, δεν κρύβουμε τίποτα ούτε για την αντεπίθεση, ούτε για τη ρήξη, ούτε για την ανατροπή, ούτε για την πάλη για την εξουσία. Δεν κρύβουμε τίποτα και ο άλλος ξέρει τι ψηφίζει. Εδώ λοιπόν, όπως άκουσα και τον κ. Τσίπρα, περιμένουν στο δεύτερο γύρο να ψηφίσει το κόμμα της αριστεράς και δεν ξέρω ποιοι άλλοι τον Ολάντ, για να βγει. Σκεφτείτε πόσο υψηλό κύρος έχει η σοσιαλδημοκρατία στη Γαλλία, που ύστερα από δέκα χρόνια πολιτικής Σαρκοζί χρειάζεται να πάρει όλη την αντιπολίτευση μαζί του, μέχρι και τον Σιράκ, για να βγει ο Ολάντ!
Ετσι θα κάνουμε και στην Ελλάδα; Να παρακαλάμε δηλαδή τον Καρατζαφέρη ή τον Καμμένο να ψηφίσει Τσίπρα ή ΚΚΕ; Εμείς τέτοιες εξελίξεις τις θεωρούμε αρνητικές.
Θα υπάρξουν εξελίξεις στη Γαλλία και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτές θα εξαρτηθούν απ' τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος και των συμμάχων τους. Σκεφτείτε τώρα θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Ολάντ ο Σιράκ. Εγινε σοσιαλιστής ο Σιράκ. Αυτές είναι οι εξελίξεις. Αυτό είναι το καινούριο σκηνικό. Ο Μελανσόν από κομμουνιστής έγινε τροτσκιστής, μετά έγινε υπουργός του σοσιαλιστικού κόμματος, τώρα έχει γίνει αριστερός.
Ολες αυτές οι μεταμορφώσεις θεωρούνται ανανέωση, των ίδιων προσώπων. Τέτοιες μεταμορφώσεις θα δούμε και στην Ελλάδα. Πόσοι βουλευτές πήγαν σε άλλα κόμματα για να ξαναβγούν βουλευτές γιατί δεν είχαν πρόβλημα αρχής, θα γίνουν οι ιμάντες της ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού σε βάρος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ